Hlavní obsah

Trenérovo hodnocení Zimovy maturity proti Leicesteru? Prošel, napsal mu na vysvědčení Trpišovský

Praha

Na to, že uhlídal klenot Leicesteru Jamieho Vardyho tedy vysvědčení od trenéra nic moc. „Na tom pololetním by ode mě měl: Prošel,“ pravil s úsměvem slávistický kouč Jindřich Trpišovský v narážce na svůj předzápasový bonmot, že pro jeho obránce bude konfrontace s hráči anglického protivníka maturitou. Mladík David Zima se při ní nedopustil chyby, Vardymu, kterého měl pod dohledem, nedovolil skórovat, s Kúdelou po boku a Bahem a Bořilem na kraji obrany nepřipustili, aby Lišky daly v Edenu gól.

Ve druhém poločase jsme se dotkli svého maxima, chválil Jindřich Trpišovský Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

Možná, že jsme Leicester trochu zaskočili, říká Lukáš Provod

„Nejnebezpečnější ze všech byl Barnes, ale Vardy byl hrozně nepříjemný. Jeho styl hry je úplně jiný než všech ostatních útočníků na světě. Pořád čeká na chybu soupeře a svůj okamžik," tryskalo po bezbrankové úvodní partii vyřazovací části Evropské ligy s Leicesterem ze slávistického stopera Davida Zimy, jak moc je rád, že Vardyho uhlídal.

„Člověk musí být pořád v permanenci a ve stresu, protože jemu stačí během devadesáti minut jediný okamžik a může hned skórovat."

Devadesát minut ve stresu z Vardyho Zima být nemusel, protože po hodině manažer Leicesteru svého hvězdného útočníka vystřídal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jamie Vardy z Leicesteru během utkání vyřazovací části Evropské Ligy.

„Však jsme si s Kúdelou říkali, že Iheanacho je svým stylem hry jiný. Měli jsme ho načteného a hrálo se nám proti němu lépe."

Nigerijský legionář se v Edenu skutečně neprosadil, a zápas i proto skončil bezbrankovou remízou.

„Spravedlivou, i když v tuto chvíli převládá spíše zklamání. Hlavně ve druhé půli jsme měli tlak, z něhož jsme mohli vytěžit vítězný gól," povzdechl si bezprostředně po zápase do mikrofonu Zima.

Přitom bylo překvapením, že mu trenér dal v sestavě přednost před Simonem Delim, který se vrátil z belgického angažmá do Edenu na hostování, aby Slavii pomohl. Hlavně na evropské scéně. Však před utkáním netajil, jak moc je na duel s Liškami natěšený.

„Jakmile jsme ale zjistili, že Leicester nastoupí s Vardym, představoval pro nás jasnou volbu David. Umí předvídat, rozhodovat se," potvrzoval kouč Pražanů, že při pohledu na ohlášenou sestavu Leicesteru měl hned jasno.

„Měli jsme nachystané dvě varianty sestavy, v níž může na nás soupeř v Praze vyrukovat," připomínal Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek (dole vlevo), bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula (vedle), Jaroslav Tvrdík (prostřední řada uprostřed), ředitel České televize Petr Dvořák (nahoře druhý zleva) a Alexandr Vondra (druhý zprava nahoře) sledují utkání Evropské Ligy mezi Slavií a Leicesterem.

„Dlouho se uvažovalo o tom, kdo z nás dvou bude hrát, ale já si s tím nedělal hlavu a soustředil se jen sám na sebe. Bylo na trenérovi, koho vybere. Dva dny před utkáním jsem se ale dozvěděl, že hrát budu," halasil Zima.

„Nevím, koho hlídal Zima před půldruhým rokem v moravskoslezské lize, ale proti Leicesteru odehrál až na jedno zaváhání v úvodu skvělé střetnutí. Vždyť si poradil s Vardym, podle mého s jedním z nejlepších útočníků na světě. Hráči okolo něho k tomu ale výrazně přispěli, protože i své minisouboje zvládli. Proto první část maturity složil a prošel. Ale ta druhá ho ještě čeká," spokojeně se usmíval Trpišovský.

„Vím, čeká nás druhá. Těžký, prestižní, pro mnohé z nás životní zápas. Doufám, že ho urveme," horlivě přitakával Zima vědom si toho, že odveta za týden v Leicesteru bude ještě náročnější než první díl pohárové konfrontace v Edenu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články