Hlavní obsah

Trpišovský: Hořká tečka. Nebýt jedné vteřiny, vyšla nám všechna přání

Liberec

Takový už je fotbal, praví otřepané klišé. Liberečtí si ho ve čtvrtek večer musejí opakovat do omrzení... Téměř celý zápas se pachtili za vytouženým gólem, a když ho v závěru konečně vstřelili, v šesté minutě nastavení po penaltě o výhru stejně přišli. „Hořká tečka,“ ulevil si trenér Jindřich Trpišovský po remíze 1:1 s Groningenem, která však ponechává Slovan v Evropské lize na postupové příčce jeho skupiny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Jindřich Trpišovský se výhry nedočkal...

Článek

Utkání se odvíjelo podle vašeho očekávání.

Přesně tak, hosté přijeli hrát na pět obránců, takže bylo jasné, že my je budeme dobývat a oni nás brejkovat. První poločas bylo ztrát na můj vkus až moc, soupeř nám asi čtyřikrát rychle ujel z brejků.

Druhou půli jste začali špatně.

Soupeř do ní vstoupil lépe, lépe kontroloval míč a byl jasně lepším celkem. Zhruba od 60. minuty se pak ovšem náš střed zálohy rozehrál k výbornému výkonu. Několik šancí jsme bohužel neproměnili. Ve finále jsme kýženou branku na 1:0 dotlačili. Jenže pak místo abychom zápas druhým gólem uklidnili, v poměrně dlouhém nastavení jsme inkasovali po pokutovém kopu. Bohužel hořká tečka pro nás.

Za co se z vašeho pohledu penalta v nepřehledné situaci vlastně pískala?

V kontaktu na zadní tyči byl Bartošák, jenže asistent mi tvrdí, že to byl faul opačně na něj! S tím ovšem už nic neuděláme...

Přitom Braga ve druhém utkání skupiny vyhrála nad Marseille, jak jste si přáli...

Proto nás ztráta bodů mrzí to o to víc. Nebýt jedné vteřiny, dopadlo všechno tak, jak jsme si přáli - abychom porazili Groningen a věřili Braze, o které jsem už na začátku říkal, že je ve skupině nejsilnější. Minule jsme měli obrovskou radost v Marseille, teď je to bohužel takhle...

Polovinu skupiny máte odehranou. Zdá se, že všechno spěje k tomu, abyste si v posledním zápase doma s Marseille dali duel o všechno.

Ano. Po losu jsem tajně doufal v krásné zakončení sezóny 10. prosince. Čekají nás ovšem před tím ještě dvě strašně těžká utkání. Jsem smutný za lidi, byli neskuteční. Půlka skupiny je za námi a jsme na postupovém místě. Být v této fázi před Marseille, to bychom po losu určitě brali. Snad budete mít pravdu - a poslední zápas rozhodne.

Reklama