Hlavní obsah

Tvrdá rána pro Evropskou ligu! Úřady zakázaly odehrát duel Basileje s Frankfurtem

Praha

Švýcarské úřady zakázaly kvůli šíření koronaviru odehrát 19. března odvetu fotbalové Evropské ligy v Basileji. Osud utkání s Frankfurtem je nejistý. Bez fanoušků se odehrají osmifinálové odvety Ligy mistrů mezi Paris St. Germain a Dortmundem i duel Valencie s Bergamem.

Foto: Sport.cz

Švýcarské úřady zakázaly kvůli šíření koronaviru odehrát 19. března odvetu fotbalové Evropské ligy v Basileji

Článek

Za zavřenými dveřmi se budou hrát dva ze čtyř zápasů Ligy mistrů tento týden. Již dříve bylo rozhodnuto, že bez přítomnosti fanoušků se uskuteční i úterní souboj mezi Valencií a Bergamem. Naproti tomu úternímu duelu Lipsko - Tottenham i středečnímu utkání Liverpool - Atlético by diváci měli normálně přihlížet.

Před prázdným hledištěm by se mohla hrát i odveta mezi Barcelonou a Neapolí, které je na programu příští týden. Katalánská regionální vláda dnes doporučila, aby na utkání na stadionu Camp Nou nechodili diváci, konečné rozhodnutí ale ještě nepadlo.

Švýcarská policie naopak už dnes zakázala, aby se příští čtvrtek hrála odveta Evropské ligy na stadionu v Basileji. Úřady nepovolily ani zápas před prázdným hledištěm, protože se obávají, že by za týmem Frankfurtu přicestovalo několik stovek fanoušků, kteří by se během utkání shromáždili u stadionu. Osud duelu je nejistý. Úvodní zápas se uskuteční ve Frankfurtu ve čtvrtek.

Zákaz akcí s účastí převyšující 1000 osob

Francie v neděli večer zakázala kvůli obavám z onemocnění COVID-19 akce s účastí převyšující 1000 osob. V zemi bylo dosud potvrzeno přes 1100 případů nákazy koronavirem a 19 lidí nemoci podlehlo. Fotbalisté PSG přišli kvůli epidemii o sobotní generálku na Ligu mistrů, protože jejich ligový duel ve Štrasburku byl odložen.

V pařížském Parku princů se bude hrát bez diváků poprvé po deseti letech. Naposledy to bylo v roce 2010 v důsledku trestu za výtržnosti fanoušků při duelu PSG - Marseille.

V Paříži i ve Valencii budou při Lize mistrů také zrušeny mixzóny. Rozhovory s hráči a trenéry mohou pořídit jen televizní stanice zajišťující přenos zápasů.

Dortmund bude v odvetě hájit náskok 2:1 z domácího duelu. V ještě lepší pozici je Bergamo, které úvodní duel vyhrálo 4:1.

Evropská fotbalová unie UEFA také nařídila, že po doporučení Světové zdravotnické organizace (WHO) si hráči nebudou až do odvolání mezi sebou ani s rozhodčími podávat ruce. Opatření se týká zápasů Ligy mistrů i Evropské ligy.

Reklama

Související témata: