Hlavní obsah

Tvrdík vystavil zašitou nohu Koláře. Taková to byla bitva, jdeme za postupem, hlásí

Kodaň

Slávistickým hrdinou se stal při vítězství v možná klíčovém utkání skupiny C Evropské ligy na půdě FC Kodaň 1:0 mladík Jan Matoušek, ale velkou zásluhu na triumfu měl i gólman Ondřej Kolář, který k udržení čistého konta neváhal nasadit i vlastní zdraví.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Fotbalisté Slavie se radují v Kodani

Článek

Minutu před vypršením normální hrací doby na stadiónu Parken se při závěrečné snaze domácích o vyrovnání blýskl hodně odvážným zákrokem, kterým dost možná sešívaným zachránil všechny tři body.

Kolář rychle vyhodnotil situaci a mrštil sebou pod nohy nepříjemně dotírajícího Sotirioua. Kypřan při neúspěšné snaze být u míče dřív uklouzl a zajel do holeně slávistického gólmana.

Ten po krátkém ošetření zápas úspěšně dochytal, nicméně jeho zranění na koleni si vyžádala šití, což klubový šéf vystavil jako důkaz tvrdosti vítězné bitvy v Kodani.

„Zašitá holeň Ondry Koláře ukazuje, jaká to dnes byla bitva. Kluci, děkujem, jdeme za postupem!" napsal Tvrdík na svém twitterovém účtu.

K postupu udělal lídr české soutěže důležitý krok. Před pražskou odvetou (8. listopadu) má na druhém místě před dánským celkem dvoubodový náskok.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.