Hlavní obsah

VIDEO: Wilfried a spol. si odvetu a postup do Evropské ligy vychutnali

PRAHA

Náskok z prvního zápasu už nepromarnili a závěr odvety si náležitě vychutnali. Fotbalisté Sparty se těší na páteční losování skupin Evropské ligy. Za postup děkují především pohárovému kanonýrovi Bony Wilfriedovi, který nasázel Mariboru všechny tři góly. Na spolupráci se slavným Drogbou v reprezentaci Pobřeží slonoviny však prý šťastný střelec ještě nepomýšlí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalista Sparty Bony Wilfried oslavuje gól proti Mariboru.

Článek

Bony Wilfried - Maribor 3:0, i tak by se dal shrnout výsledek dvojzápasu v play off Evropské ligy. Africký útočník poslal Spartu do hlavní soutěže. „Ne, ne, tak se to říci nedá. Jsme tým, kluci mi musejí přihrávat,“ usmál se skromný hrdina. „Bylo dobře, že gól padl tak brzy, pak už byl klid a zápas jsme si užili,“ dodával Wilfried.

Bylo to znát i na pohodě dalších sparťanů, třeba stoperů. Řepka si dovolil patičku, Hubník stačil při útočném výletu povzbuzovat diváky. „Tak nějak to vyplynulo ze hry. Diváci si to zasloužili, byli celý zápas vynikající. Brzy jsme vedli a celý zápas pak měli pod kontrolou,“ líčil Roman Hubník.

Wilfried se rozjel, o tom, že by se mohl dostat pozvánku do reprezentace Pobřeží slonoviny a řádit v útoku po boku slavného Drogby, však prý zatím neuvažuje. „Teď ještě ne, na to je brzy. Nikdo mi od nás nevolal, já se stejně koncentruji jen na Spartu. S ní nás čekají ve skupině tři další zápasy, to je paráda. Těším se i na nějakého velkého soupeře, ale žádné zvláštní přání nemám,“ culil se Bony.

Také trenér Jozef Chovanec se těší, že Sparta v Evropské lize získá zkušenosti, které pak zhodnotí i v domácí soutěži. A díky penězům, které Letenští postupem vydělají, si zřejmě pořídí další posily. „Avizovali jsme, že v případě postupu se chceme posílit a já věřím, že se nám to podaří. Mohu potvrdit, že jedním z vytipovaných hráčů je reprezentant Marek Matějovský. Budu mu volat ještě ve čtvrtek večer, tak zněla naše dohoda,“ prozradil kouč Sparty, než odešel telefonovat do anglického Readingu.

Reklama

Související témata: