Hlavní obsah

Výkon z Letné na Kodaň stačit nebude, je Zmrhalovi jasné, že Slavia musí přidat

Praha

Hodinovou analýzu zabývající se výkonem v derby se Spartou měl v předvečer čtvrteční řežby v Evropské lize stále v hlavě. Záložník pražské Slavie Jaromír Zmrhal před čtvrtým vystoupením v základní skupině C, při němž se ve čtvrtek v Edenu představí Kodaň (21:00), netajil, že trenér Trpišovský nijak nešetřil kritikou. „Přestože jsme brali bod, nepodali jsme nejlepší výkon. Ve čtvrtek by rozhodně k úspěchu stejná hra nevedla," věděl pětadvacetiletý záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Slavie Jaromír Zmrhal.

Článek

V jakém fyzickém rozpoložení jste po derby s vidinou čtvrteční těžké bitvy v Evropské lize proti Kodani?

Zápasů je hodně, musíme maximálně odpočívat, protože na velkou fyzickou přípravu není v nynější fázi sezony čas.

Je složité přepínat mezi povinnostmi v Evropské lize a domácí nejvyšší soutěži?

Psychicky to není tak těžké. Zvláště nyní, když jsme nastoupili proti Spartě a ve čtvrtek hrajeme Evropskou ligu. Oba zápasy jsou z hlediska důležitosti podobné. Určitě je to náročnější zvládat po fyzické stránce.

Představuje hodně velké varování, že Kodaň při pěti zápasech na hřištích soupeřů v nynější sezoně evropských pohárů ještě neprohrála?

Já doufám, že podáme ještě kvalitnější výkon než v Kodani, s fanoušky v zádech pak budeme mnohem silnější a zvítězíme. Uvědomujeme si, jak je zápas důležitý, protože v případě vítězství můžeme Kodani odskočit. Moc chceme projít do jarní fáze. Výhra nám sice nezaručí postup, ale hodně nás našemu snu o účasti v jarní fázi přiblíži.

Během tří zápasů v základní skupině Evropské ligy jste inkasovali jediný gól. Je herní styl Slavie na mezinárodní scéně zaměřený více na defenzivu?

Určitě nelze říct, že bychom se na obrannou činnost více zaměřovali. Mám pocit, že i v domácí soutěži je naše obrana dostatečně pevná. Obecně je super, pokud góly nedostáváme.

Pouze Jablonec, Ostrava a naposledy v neděli při pražském derby Sparta dokázala vaši obranu překonat dvakrát. Vraceli jste se v rámci přípravy na Kodaň ještě k souboji s odvěkým rivalem? Kritizoval vás trenér za výkon na Letné hodně?

Jak silná byla kritika bych si raději nechal pro sebe... Každopádně je jasné, že náš výkon v derby nebyl dostačující. Nechci se k neděli už vracet. Rozhodně by ale stejné představení nestačilo na Kodaň.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články