Hlavní obsah

Vyřazení je obrovská ostuda, ví Šural. Ščasný přesto před hráči smeká

Praha

Vypadli, přesto je po zápase odměnil potlesk fanoušků. Fotbalisté pražské Sparty ani na šestý pokus od roku 2002 nedokázali zvrátit manko 0:2 z prvního utkání. Po výhře 2:1 nad Suboticou v odvetě již ve 2. předkole Evropské ligy končí. „Větší zklamání jsem nejspíš nezažil,“ kaboní se kapitán Josef Šural. Otevřel skóre, druhý gól mu rumunský sudí neuznal a po zápase ho navrch vyloučil. Na reportáž se podívejte v přiloženém videu.

Navzdory dobrému výkonu v odvetě Sparta v Evropě končíVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dostali na rozjezd průměrného srbského soupeře, přesto po roce hned na startu v Evropě končí.

„Všichni víme, že v součtu je to obrovská ostuda. V odvetě každý podal maximum, všichni si sáhli na dno, ale prohráli jsme postup před týdnem. Nedokážu si vysvětlit, proč jsme tam předvedli takový výkon," hodnotí Josef Šural.

Po zápase si v kabině vzali slovo za vedení klubu ředitel Kotalík, kouč Ščasný i jeho pobočník Tomáš Rosický. „Hodnocení za dnešek vyznělo do pozitivna," prozrazuje Šural.

Hořkost a zklamání z vyřazení

„Z Evropy jsme venku, což jsme nechtěli. Myslím však, že kluci v odvetě podali výborný výkon, jeden z nejlepších za poslední rok. Klobouk dolů před kluky, co odvedli," poukazuje trenér Zdeněk Ščasný.

„Chybou je, že jsme zahodili jsme neuvěřitelné množství šancí, i stoprocentních. Mrzí mě, že do zápasu takhle vstoupil rozhodčí. Nemohu se ubránit pocitu, že penalta byla přísná," žehrá kouč na rumunského arbitra.

K penaltě ovšem vedla evidentní hrubka letní posily Radakoviče.

„Chtěl jsem po mužstvu týmový výkon, takže nemá smysl hledat jednotlivce. Nebudeme vinu házet na Uroše, stejné chyby jsou, že jsme neproměnili šance. Spokojenost s výkonem, ale přebíjí ji hořkost a zklamání z vyřazení," líčí Ščasný.

Reklama

Související témata: