Hlavní obsah

Vzpomene si? Stoch narazí na spoluhráče z Chelsea a střihne si derby

Petrohrad

Nikdy se natrvalo v dresu Blues neusadil, slavné spoluhráče z dob působení v Chelsea ovšem potkává při fotbalových cestách Evropou dodnes. A tak se slávista Miroslav Stoch může v Petrohradu těšit na Branislava Ivanoviče, srbského obránce, který strávil na Stamford Bridge devět let a získal tam osm trofejí včetně triumfu v Lize mistrů. Zápas Petrohrad - Slavia se hraje od 18:55 SEČ. Přímý přenos vysílá Nova Sport 1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Liselotte Sabroe, ČTK/AP

Petrohradský Branislav Ivanovič (vlevo) a Pieros Sotiriu z FC Kodaň.

Článek
Fotogalerie

Krestovskij stadión, kde se představí Slavia Praha proti Zenitu Petrohrad.

Ivanovič je od loňského ledna oporou Zenitu. „Už je to dost dávno, co jsme spolu hráli. Jsem zvědavý, jestli si mě vůbec bude pamatovat," usmívá se Miroslav Stoch před druhým vystoupením sešívaných v základní skupině Evropské ligy.

Těší se také na slovenské derby, které svede s krajanem Róbertem Makem. „Na hecování možná teprve dojde. Zatím jsme si jen popovídali. A dohodli se, že si vyměníme dresy," avizuje záložník Slavie.

Útočník Mak bude nebezpečný, také Ivanovič dává ze standardek hodně gólů. „Nebezpečný je každý hráč Petrohradu. Nemůžeme se soustředit na jednoho, dva soupeře, ale na celé mužstvo. Zenit je velkoklub, čeká nás těžký zápas. Za sebe říkám, že bod bych bral," přemítá Stoch.

Češi tu byli, ale už nejsou...

Oba kluby spojuje postava trenéra Vlastimila Petržely. Během jeho angažmá v letech 2002 - 2006 působila v Zenitu také řada českých hráčů. Šírl, Kincl, Mareš, Horák, Hartig, Flachbart, Nesvadba... Dnes není v klubu žádný. „Čeští fotbalisté nejsou nikde v Rusku. Nikdo je nechce, protože nemají kvalitu," poukazuje bývalý hráč i kouč Slavie pro týden.cz.

Přesto věří, že petrohradská mise sešívaných může být úspěšná. „Doma bude mít Zenit obrovskou převahu. Přijde hodně jeho fanoušků, průměrnou návštěvu mají letos přes padesát tisíc diváků, bude to síla. Navíc nyní Zenit hraje opravdu dobře. Ale když Slavia předvede výkon jako proti Bordeaux, není bez šance. Běhali, nebáli se, bojovali. Byli rychlí. Pracovali pohromadě jako mužstvo, kdežto Bordeaux byla banda, kterou bych rozprášil. Jsem rád, že se Slavii v evropských pohárech daří, líbí se mi její totální fotbal, který mám hrozně rád," srovnává Petržela dva týmy svého srdce.

Reklama