Hlavní obsah

Winks předvedl neskutečnou trefu proti Razgradu, Mourinho mu pak přesto vyčinil

Londýn/Praha

Takový gól se jen tak nevidí. Fotbalista Tottenhamu Hotspur Harry Winks zaznamenal ve čtvrtečním utkání Evropské ligy v Londýně proti Razgradu neuvěřitelnou trefu. Čtyřiadvacetiletý anglický záložník chtěl centrovat balón z hloubi pole, míč ale k jeho štěstí zamířil dokonalou křivkou za záda hostujícího brankáře. Kohouti si připsali vítězství 4:0 a jsou na průběžném druhém místě skupiny J.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Spoluhráči Ben Davies a Japhet Tanganga (vpravo) slaví s fotbalistou Tottenhamu Hotspur Harrym Winksem (vlevo) jeho šťastný gól v utkání Evropské ligy proti Razgradu.

Článek

Tottenham na domácím hřišti své bulharské protějšky deklasoval. V prvním poločase zaznamenal první dvě soutěžní branky za Spurs Carlos Vinícius. A když se po změně stran prosadil Winks, o osudu utkání už nebylo nejmenších pochyb.

Jeho gól z 67. minuty byl z kategorie šťastných. Jak anglický záložník sám po utkání přiznal, jeho záměrem bylo ve vápně hledat hrotového útočníka Garetha Balea. Balón ale po zhruba padesátimetrovém letu zaplul přesně za záda nešťastníka v brance, gólmana Plamena Ivanova.

„Víte, rád bych řekl, že jsem to tam chtěl takhle kopnout, ale nebyl to záměr. Viděl jsem tam nabíhajícího Balea," přiznal Winks v pozápasovém rozhovoru s televizní stanicí BT Sport.

Mourinho pro jeho slova ale pochopení neměl. „Je moc upřímný, s tímhle s ním nejsem vůbec spokojený! Řekl jsem mu, že když dá takový gól, tak pak musí říct, že to tak chtěl udělat. Ale je to hodný kluk, byl upřímný a řekl pravdu," okomentoval v žertu celou záležitost šéf lavičky Kohoutů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články