Hlavní obsah

Žádné další přestřelky. Sparta hodlá na půdě živelného řeckého soupeře ustálit obranu

Tripolis

Spáchali tak trochu pohárové harakiri. V předkole Ligy mistrů se pustili proti CSKA Moskva do velmi odvážné přestřelky. Obranu favorita nečekaně často doběhli, sami však nakonec ještě víc inkasovali. Fotbalisté pražské Sparty ve středu po poledni přistáli v Řecku a v úvodním duelu základní skupiny Evropské ligy na půdě Asterasu Tripolis hodlají konečně ustálit obranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Sparty Praha Costa se raduje z gólu proti Thunu.

Článek

Ať už hrají na tři obránce, nebo na čtyři, defenzivu stále nemají ideální. „Na začátku sezóny dostáváme hodně gólů, to se musí zlepšit," uznává reprezentační stoper Mario Holek.

„Tříobráncový systém nehrajeme dlouho, hodně jsme se mu věnovali v přípravě. Myslím, že se s ním pereme docela statečně. Alespoň jsme pro soupeře méně čitelní, s čím přijdeme," říká mladý obránce Matěj Hybš.

„Chceme obranu ustálit a nedostávat tolik branek. Už v Jablonci jsme dostali jen jednu v závěru zápasu z penalty," poukazuje asistent trenéra Stanislav Hejkal. „V poslední době hraje stopera velmi dobře Costa a vedle něj se zvedá i Mario, takže doufám, že už nebude docházet k takovým přestřelkám."

Nepříjemný styl, na který doma nenarazí

Tripolis leží jen 60 kilometrů od starověké Sparty a Asteras je v překladu Hvězda. Letenští by ji měli zhasnout, alespoň podle českých sázkových kanceláří jsou favority.

„Chceme samozřejmě vyhrát, ale vidím to tak padesát na padesát," upozorňuje Hejkal.

Asteras má po třech kolech v řecké lize čtyři body. „Mají v týmu spoustu Argentinců, napadají ve vysokém počtu hráčů. Je to živelný, nepříjemný styl, s nímž se v české lize moc nesetkáváme," avizuje. „Asteras rozhodně nepovažuji za outsidera skupiny. Již loni se dostal do Evropské ligy a s Tottenhamem, Besiktasem a Partizanem sehrál velmi vyrovnané zápasy," poukazuje Hejkal.

Po postupu by se měli uvolnit

Spartě se ovšem mimo vyřazení s CSKA zatím výsledkově daří a do Řecka přiletěla v dobré pohodě.

„Proti Moskvě jsme mohli jen překvapit, proti Thunu jsme naopak museli. Ležela na nás psychická bariéra, to se pak hraje trochu jinak. Věřím, že když už jsme do skupiny postoupili, tak to z nás spadne," doufá asistent kouče Zdeňka Ščasného.

Zápas mezi Asterasem a Spartou se hraje ve čtvrtek od 21:05 SEČ, přímým přenosem ho vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne zápas Evropské ligy mezi Asterasem Tripilos a Spartou?
Vyhraje Asteras
14,8 %
Utkání skončí remízou
11,5 %
Zvítězí Sparta
73,7 %
Celkem hlasovalo 4597 čtenářů.

Reklama

Související témata: