Hlavní obsah

Zápas EL Molde - Hoffenheim se bude hrát ve Villarrealu

Nyon

Fotbalisté Molde a Hoffenheimu, mezi které patří i český obránce Pavel Kadeřábek, odehrají příští týden úvodní zápas druhého kola Evropské ligy ve Villarrealu. Informovala o tom UEFA, která dnes rozhodla také o přesunutí prvního osmifinále Ligy mistrů mezi Mönchengladbachem a Manchesterem City do Budapešti.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Fotbalisté Hoffenheimu oslavují branku v utkání německé bundesligy proti Frankfurtu. Ilustrační foto.

Článek

Molde mělo původně první zápas hrát doma, ale dějiště muselo být změněno poté, co Norsko v rámci opatření proti šíření nové mutace nákazy covid-19 uzavřelo hranice a cestování do země povolilo jen v nezbytných případech. "Děkujeme Molde i Hoffenheimu za spolupráci a španělskému svazu a Villarrealu za pomoc utkání uspořádat," uvedla UEFA v prohlášení.

Z podobných důvodů bylo přesunuto i osmifinále Ligy mistrů Mönchengladbach - Manchester City, protože Německo minimálně do 17. února uzavřelo hranice pro cestující ze zemí zasažených novou mutací koronaviru. Duel je sice na programu až 24. února, ale vedení Mönchengladbachu očekává prodloužení opatření.

"Bohužel s tím musíme počítat a navíc Manchester City ani nemůže požádat o udělení výjimky pro vstup do země," uvedl výkonný ředitel německého klubu Stephan Schippers. "Osmifinále Ligy mistrů je pro náš klub velká věc, ale bohužel ho odehrajeme bez fanoušků a ještě mimo vlastní stadion," dodal.

Na stadionu Ference Puskáse se bude hrát také úvodní osmifinále mezi Lipskem a Liverpoolem, který rovněž nedostal výjimku ke vstupu do Německa. O jeho přesunutí UEFA rozhodla už o víkendu. V Red Bull Areně se mělo původně hrát 16. února.

Reklama