Hlavní obsah

Zbytečně jsme po půli přijali roli outsidera, vyčítá si stoper Brabec

Praha

Patřil k nejlepším sparťanským fotbalistům na hřišti, několikrát svůj tým v nouzi zachránil. A doufá, že domácí remíza 1:1 dává Pražanům šanci i do odvety osmifinále Evropské ligy. „Také venku jsme schopní gól vstřelit, takže je všechno otevřené,“ věří stoper Jakub Brabec před odvetou na půdě Lazia Řím.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Jakub Brabec (vpravo) a Ladislav Krejčí děkují fanouškům po zápase s Laziem.

Článek
Fotogalerie

Jak se vám domácí remíza 1:1 zamlouvá?

Před zápasem bych s ní asi byl spokojený. Po našem výkonu ve druhém poločase ovšem nejsem - po přestávce jsme zbytečně přijali roli outsidera. Lazio už si také nic nevytvořilo. Asi to byl psychický problém, zbytečně jsme tomu podlehli. A je škoda, že jsme se nechali trefit ze standardky.

Není už těch inkasovaných gólů ze standardek trochu moc...?

Fotbal rozhodují chyby a po nich přicházejí standardky. Někdy si jimi pomůžeme, tentokrát se to bohužel nepovedlo.

Je Lazio nejtěžším soupeřem, na kterého jste v sezóně narazili?

Řekl bych, že Schalke bylo trochu lepší, ale Lazio je také výborné. Moc dobře věděli, pro co si do Prahy přijeli. Také my jsme ovšem schopní venku dát gól. A pokud ho vstřelíme, všechno ještě bude otevřené.

Několikrát jste mužstvo zachránil v poslední chvíli, že?

Od toho na hřišti jsem. Snad to tak bude pokračovat. Je těžké uhlídat si proti takovým soupeřům svůj prostor, to jsme poznali i v Krasnodaru.

Jaká podle vás bude odveta v Římě?

Jak už jsem řekl, pořád je to otevřené. Soupeř je silný, ale nějaké mouchy taky mají. Doma si půjdou pro výhru, což může být i naše výhoda.

Reklama

Související témata: