Hlavní obsah

Barcelona ve šlágru kola remizovala s Valencií 1:1

MADRID

Ve šlágru 4. kola španělské fotbalové ligy si Barcelona neporadila s Valencií a jejich vzájemný souboj skončil remízou 1:1. Oba kluby se tak bodově dotáhly na dosud vedoucí Real Madrid. První příčka náleží díky lepšímu skóre Barceloně.

Článek

Valencie se ujala vedení v 17. minutě, kdy se trefil kanonýr Villa. Obhájcům titulu se pouze podařilo vyrovnat zásluhou Iniesty, kterému šanci připravila hvězdná dvojice Eto'o - Ronaldinho. V závěru přišel na hřiště Argentinec Saviola, který dostal šanci zahrát si za Barcelonu po dvou letech, ale změnu skóre nepřinesl.

Obránce Mahamadou Diarra pomohl svým prvním gólem po letním přestupu z Lyonu k výhře Realu Madrid. Fotbalista z Mali překonal hlavičkou brankáře Betisu Sevilla již v sedmé minutě sobotního utkání a poslal slavný španělský klub do čela tabulky, kde se o první místo dělí s Barcelonou a Valencií.

Diarra, jenž přišel z Francie za 26 milionů eur, se prosadil po spolupráci Cicinha a Josého Antonia Reyese, jenž dostal podruhé za sebou v základní sestavě přednost před anglickou hvězdou Davidem Beckhamem. Pro brazilského obránce Cicinha však byl centr na gól jediným světlým bodem v utkání, po půlhodině si totiž bez cizího zavinění poranil vazy v pravém koleni a hrozí mu několikaměsíční pauza.

Villarreal se dočkal první výhry

Real tak třetí výhrou v sezóně přispěl k jubileu Roberta Carlose, který v Seville odehrál 500. utkání v dresu madridského velkoklubu.

Vítězná série Sevilly skončila po čtyřech utkáních, když tým oslabený o dva hráče nedokázal odolat tlaku Atlétika Madrid a prohrál 1:2. Hrdinou zápasu byl Maxi Rodriguez, který se prosadil dvakrát během posledních pěti minut. Sevilla tak přišla o vedení v tabulce.

Sevilla se ujala vedení po 40 minutách, kdy se prosadil Renato. Hned po změně stran však hosty oslabil Escúde, který obdržel druhou žlutou kartu. Za dalších dvacet minut byl vyloučen jeho spoluhráč z obrany Navarro a Sevilla se musela bránit pouze v devíti. Přesilovku Atlético dlouho nedokázalo využít, ovšem pět minut před koncem se to povedlo argentinskému reprezentantovi Maxi Rodriguezovi a tentýž hráč o tři minuty později strhl výhru na stranu Atlétika.

Villarreal se dočkal první výhry v sezóně, když otočil vývoj souboje se Zaragozou. Ta vedla po trefě Aimara, ovšem na začátku druhého poločasu vyrovnal Cani, když byl vůbec prvním úspěšným střelcem Villarrealu v sezoně. Po hodině hry ho napodobil kanonýr Forlán a poslal domácí do vedení, které ještě potvrdil proměněnou penaltou Riquelme. Hosté zápas v nastavení zdramatizovali díky zásahu Piquea, ale na vyrovnání již neměli čas.

Výsledky - 4. kolo:
Betis Sevilla - Real Madrid 0:1 (7. Diarra), Atlético Madrid - FC Sevilla 2:1 (85. a 88. Rodriguez - 39. Renato), Getafe - Bilbao 0:0, Levante - La Coruňa 2:0 (18. a 74. Kapo), Mallorca - Espaňol Barcelona 1:0 (76. Maxi), San Sebastian - Huelva 2:3 (65. Urango, 76. Novo z pen. - 39. a 49. Calle, 90.+4 Sinama-Pongolle), Tarragona - Santander 2:2 (37. Cuellar, 66. Portillo - 47. a 90.+5 Žigič), Vigo - Pamplona 0:2 (35. Valdo, 90.+2 Juanfran), Villarreal - Zaragoza 3:2 (49. Cani, 60. Forlán, 78. z pen. Riquelme - 23. Aimar, 90.+3 Pique), FC Barcelona - Valencia 1:1 (48. Iniesta - 16. Villa).
TABULKU A STATISTIKY NAJDETE ZDE:

Reklama

Související témata: