Hlavní obsah

Baroš: Budu hrát tam, kde mě kouč chce

Milan Baroš konečně může hodit za hlavu spekulace o novém působišti v jeho fotbalové kariéře. V úterý se definitivně rozhodlo o jeho přestupu z Liverpoolu do Aston Villy, kde podepsal čtyřletou smlouvu. Krátce poté poskytl rozhovor deníku Právo, kde se podělil s bezprostředními dojmy z nového působiště.

Článek

Podepsal jste s Aston Villou čtyřletou smlouvu. Oddechl jste si, že už je léto plné spekulací, kam půjdete, za vámi? Určitě jsem si oddechl a cítím příjemnou úlevu, že to skončilo. Už toho bylo moc, ty věčné dohady mě štvaly, i když jsem zůstával klidný a čekal na tuto správnou chvíli. Teď už se mohu věnovat jen fotbalu. Věřím, že se to kladně projeví i na mojí formě.

Proč právě čtyřletá smlouva?Tak jsme se dohodli. Aston Villa nemusí být moje poslední štace, což vědí i v klubu. O tom ale teď nepřemýšlím. Jsem rád, že jsem v Birminghamu, a udělám maximum pro to, abych zase hrál tak, jak mě fanoušci znají a co ode mne chtějí na trávníku vidět. Tedy abych dával i góly.

S jakým číslem budete hrát? Dostal jsem desítku.

Tu nosí největší hvězdy klubů, takže v Aston Ville jste brán jako největší hvězda? Desítku jsem dostal proto, že byla volná. Nic víc za tím nehledejte.

Co bylo na tomto přestupu z vašeho pohledu nejsložitější?Samozřejmě složitým procesem byl samotný přestup, trvalo to pár týdnů, než se vše podařilo dotáhnout. Ve chvíli, kdy spolu hovoříme, je to teprve pár hodin, co jsem podepsal a jsem rád, že už to mám za sebou, včetně tiskové konference.

Už jste mluvil s koučem Davidem O‘Learym? Několikrát, naposledy v úterý.

Takže víte, co po vás bude na trávníku chtít... K tomu jsme se ještě podrobně nedostali. Mužstvo bylo v úterý v Portsmouthu, kde hrálo ligu. Uvidíme se ve středu na prvním tréninku, kdy budu oficiálně představen i spoluhráčům. Určitě se pak dostaneme podrobně k tomu, co ode mne očekává a jak bych se měl začlenit do herního systému Aston Villy.

Jaký máte z kouče dojem? Už po prvních jednáních jsem měl dobrý pocit, že budu hrát tam, kde mě kouč chce.

Což pro vás znamená... Že všechno je teď v mých rukách. Záleží na mně, jak se prosadím. Šanci mi určitě dá. Budu se snažit, abych jeho důvěru nezklamal a pomohl Aston Ville tam, kam patří, tedy do pohárové Evropy, protože to je velký a slavný klub. Dokonce i vítěz Poháru mistrů.

Budete hrát už v sobotu proti Blackburnu? K zápasu asi budu nominován, ale záleží na trenérovi, jestli a kdy mě pošle na hřiště.

Kde zatím bydlíte? V hotelu. Až se vrátím z reprezentačního srazu, nabídnou mi nějaké možnosti bydlení.

Dělá vám Patrik Berger průvodce? Průvodce nepotřebuji, ale po dvou letech jsme se zase sešli v jednom klubu. Za chvíli jdeme na večeři.

Reklama

Související témata: