Hlavní obsah

Bývalý slávista Sima má namířeno do Rangers, jeho příchod vyvolává rozpaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tohle slávističtí fanoušci zřejmě neuslyší rádi. Hodně pikantní přesun ke skotským Glasgow Rangers má před sebou někdejší útočník Slavie a aktuálně muž patřící Brightonu Abdallah Sima. Dvaadvacetiletý Senegalec, kterého klub z Edenu před dvěma lety zpeněžil za 8 milionů eur (téměř 200 milionů korun), by v týmu z Glasgow měl v nadcházející sezoně působit na hostování, píšou o tom ostrovní média. Někteří příznivci Rangers však novou akvizici nevyhlížejí právě s nadšením.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Abdallah Sima s trofejí za vítězství v MOL Cupu.

Článek

Rangers jsou v očích sešívaných fandů v nemilosti od vzájemného měření sil v Evropské lize 2020/21. Vypjatý dvojzápas měl tehdy několikatýdenní dohru v médiích i na sociálních sítích a od té doby panuje mezi fanouškovskými tábory přímo nenávist.

K čemu tehdy vlastně došlo? Slavia přes skotský celek postoupila do čtvrtfinále, útočník Rangers Kemar Roofe v odvetě brutálním kopem do hlavy zranil slávistického brankáře Ondřeje Koláře. Někdejší stoper sešívaných Ondřej Kúdela pak za údajný rasismus ještě dostal pěstí při odchodu do šaten od Glena Kamary a následně kvůli trestu od UEFA nemohl startovat na EURO.

Útočník Sima byl u toho, na Ibrox Stadium při drsné odvetě odehrál celý zápas. "Rasisté jako Abdallah Sima nemají na Ibroxu místo," opřel se na Twitteru tvrdě do senegalského fotbalisty fanoušek Rangers s přezdívkou Snake Derick. Potvrdil tím, že válečná sekera mezi oběma tábory po incidentu mezi Kamarou a Kúdelou není zdaleka zakopána. Jiný mu zase oponoval: "Sima opustil klub hned v létě. Nemůžeš vědět, jaké z toho měl pocity a jak náročné pro něho muselo být hrát v zemi jako je Česká republika."

Sima v létě 2021 přestoupil do Brightonu za zmiňovaných 8 milionů eur. Obrovské ambice, s kterými na Ostrovy přicházel, ale zatím nenaplnil. Hned po příchodu do Anglie odešel hostovat do druholigového Stoke, kde se ale kvůli sérii zranění neprosadil.

Následoval přesun na hostování do Francie. Ve francouzském Angers pravidelně nastupoval, ve 37 zápasech se ale střelecky prosadil jen šestkrát a podepsal se pod poslední příčku a sestup do druhé ligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.