Hlavní obsah

Červená po třinácti vteřinách hry. Brankář překonal zoufalým zákrokem rekord

Konya/Praha

Nelichotivý rekord nejvyšší turecké fotbalové soutěže si v pondělním klání 8. kola Superligy připsal brankář Serkan Kirintili z klubu Konyaspor. Domácí gólman už po třinácti vteřinách od úvodního hvizdu zahrál nedovoleně rukou mimo pokutové území, za což následovala nejrychlejší červená v historii. Celek z města Konya duel proti Yeni Malatyasporu následně prohrál 0:2.

Foto: Profimedia.cz

Turecký gólman Serkan Kirintili předvedl během 8. kola Superligy zkrat, když se nechal vyloučit už po třinácti vteřinách hry.

Článek

Čtyřiatřicetiletý gólman Konyasporu Serkan Kirintili nebude na utkání proti Malatyasporu vzpomínat v dobrém. Po dlouhém pasu hostujícího týmu se totiž na nešťastníka v bráně řítil osamocený útočník.

Kirintili míč chopil do rukavic. Pak se ale podíval na zem a hned věděl, že je zle. Na verdikt sudího ani nečekal. Rovnou zamířil do šaten, sundaval rukavice a přes rameno se ohlížel za arbitrem jen proto, aby si potvrdil to, co bylo dopředu všem jasné.

Červená karta po třinácti vteřinách od úvodního hvizdu je novým rekordem tamní ligy. Brankáře, který si v kariéře třikrát zahrál za tureckou reprezentaci, mohl zkrat po konci utkání mrzet dvojnásob.

Už tři minuty po jeho prohřešku se prosadil hostující Brazilec Guilherme. Oslabený Konyaspor v druhém poločase dorazil Robin Yalcin a utkání skončilo poměrem 2:0 pro Malatyaspor.

Reklama

Související témata:
Konya