Hlavní obsah

Chtěl jsem odstřelit Ibrahimovice, přiznal švédský vrah. A prozradil i proč

Malmö

Hvězdný švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic možná s velkou dávkou štěstí unikl smrti. Usvědčený švédský vrah Per Mangs totiž přiznal, že chtěl extravagantního kanonýra Paris St. Germain zastřelit. Naštěstí se mu to nepovedlo.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zlatan Ibrahimovic na Camp Nou.

Článek

Švédský zabiják Mangs, jenž si vysloužil přezdívku Pouliční střelec z Malmö, se zapletl v jihošvédském městě mezi lety 2003 -2010 do patnácti přestřelek. Dosud byl usvědčen z vraždy jednoho člověka a pokusu o zabití dalších sedmi.

Ve vězení pak sepsal knihu o svém životě, v níž popsal i svůj úmysl zastřelit Ibrahimovice. Naštvalo ho, když viděl, jak fotbalista zaparkoval své červené ferrari.

Mangsovi evidentně není po chuti východoevropský původ švédské hvězdy a způsob zaparkování auta označil za „typické balkánské chování". „Říkal jsem si, že by to v médiích udělalo pořádný kravál, kdyby byl tenhle týpek zastřelen," napsal Mangs v knize.

Když viděl zaparkovaný Ibrahimovicův vůz, šel si podle svých slov domů pro zbraň. Třiatřicetiletý útočník ale prý se svým vozem odjel dříve, než se vrah k jeho ferrari vrátil.

Reklama

Související témata: