Hlavní obsah

Další tituly rozděleny. Radují se Partizan i Rijeka

Bělehrad/Záhřeb

Přibývají další země, kde je jasno o fotbalovém mistru. Partizan Bělehrad získal už 27. titul v historii. V posledním kole srbské ligy porazil jasně 5:0 Mladost Lučani a v tabulce skončil o tři body před městským rivalem Crvenou Zvezdou, které nestačila ani výhra 4:0 nad Radnički Niš.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační fotografie.

Článek

Na vítězství Partizanu se podílel dvěma zásahy Leonardo, po jedné trefě přidali Jevtovič, Jankovič a Kosovič. Dodržel se tak trend posledních let, kdy se Partizan a Crvena Zvezda na srbském trůnu střídají.

Historicky mají oba kluby stejný počet trofejí. Partizan jich získal osm v samostatné srbské lize, stejný počet v rámci Srbska a Černé Hory a 11 v jugoslávské éře. V příští sezoně si zahraje druhé předkolo Ligy mistrů.

Fotbalisté Rijeky pro změnu vybojovali chorvatský titul vůbec poprvé. Rozhodli o tom v předposledním ligovém kole výhrou 4:0 s Cibalií a ukončili jedenáctiletou vládu Dinama Záhřeb, za kterým v předchozích třech sezonách vždy zůstali na druhé pozici. Rijeku čeká druhé předkolo Ligy mistrů.

Do předposledního kola vstupovala Rijeka s pětibodovým náskokem před Dinamem, které ale v odpoledním duelu na hřišti Osijeku vyhrálo 1:0 a vytvořilo na lídra tabulky tlak, neboť v posledním kole se Dinamo utká právě s Rijekou na domácím hřišti.

Rijeka si ale s předposlední Cibalií poradila bez problémů, už po poločase vedla o tři branky po dvou trefách Gavranoviče a gólu Bezjaka. Po změně stran definitivně stvrdil zisk titulu Župarič.

Reklama

Související témata: