Hlavní obsah

Děsivý moment na Letné. Dezorientovaný fotbalista odháněl lékaře, na hřiště se opakovaně vracel

Praha

Takový moment nikdo nevidí rád. Běžela 32. minuta odvetného utkání druhého předkola Evropské ligy mezi Spartou a Suboticí, když po jednom z hlavičkových soubojů utrpěl pravděpodobně otřes mozku jeden z hostujících fotbalistů Nemanja Čalasan. V ten okamžik bylo zcela nepodstatné, že domácí vedli díky Šuralově brance 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Otřesený Nemanja Čalasan odvetu se Spartou nedohrál.

Článek
Fotogalerie

Sparta svého soupeře od prvních minut mačkala. Už v úvodu utkání trefil hlavičkou břevno hostující branky Stanciu, o pár minut později vyzkoušel pevnost tyčí Tetteh. Domácí se dostali do vedení až díky pohotovosti Josefa Šurala, který levačkou poslal Letenské do vedení.

Hodně nešťastný moment však nastal o pár minut později, kdy hlavičkový souboj s Costou odnesl hostující Nemanja Čalasan. Vážnost situace si uvědomil nejdříve právě letenský obránce, který okamžitě signalizoval k lavičkám o lékařskou pomoc.

Dvaadvacetiletý otřesený obránce navzdory vážnému zranění chtěl pokračovat ve hře. Zjevně dezorientovaný fotbalista odmítal lékařskou pomoc, doktory se snažil odstrčit a opakovaně se navzdory lékařům i dalším fotbalistům vracel na hřiště. "Něco takového jsem ještě neviděl," připustil v televizním přenosu České televize i bývalý fotbalista Luděk Zelenka.

Dvaadvacetiletý fotbalista, který se postaral o úvodní branku prvního zápasu se Spartou v Novim Sadu, byl napůl násilím donucen v doprovodu lékařů upustit hřiště.

Utkání přineslo i další vyhrocené momenty. Za stavu 2:0 pro Spartu snížil ze sporného pokutového kopu hostující Cecarič, to neunesli někteří domácí fanoušci, kteří vnikli na hřiště. Po dvou minutách se po domluvě sparťanského kapitána Josefa Šurala vrátili na tribunu a zápas po pětiminutové pauze pokračoval.

Letenští však již se zápasem nic udělat nedokázali a i přes výhru 2:1 v evropských pohárech díky porážce z  prvního zápasu (0:2) končí.

Reklama

Související témata: