Hlavní obsah

Děsivý moment ve Švédsku, hráč poslal rozhodčího na mantinel a zlomil mu ruku. Šlo o úmysl?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta otázka rozděluje hokejové fanoušky ve Švédsku. Byl zákrok 22letého obránce Caspera Gillberga, který odnesl rozhodčí Jesper Ek v utkání páté nejvyšší švédské ligy zlomeninou ruky, úmyslem, nebo šlo pouze o nešťastnou náhodu?

Foto: Profimedia/ IMAGO, Profimedia.cz

Hokejový rozhodčí - ilustrační foto.

Článek

Zadák týmu Vista Hästen Gillberg chtěl v samém závěru první třetiny v rohu útočného pásma podstoupit souboj s protihráčem z Motaly, ten byl ale o puku dříve. Gillberg následně narazil hlavního arbitra na mantinel.

Ten zůstal v bolestech ležet na ledě a o během přestávky mezi třetinami svým kolegům oznamoval, že není schopen pokračovat ve hře, protože má velké bolesti.

Ek místo toho zamířil do nemocnice v 50 kilometrů vzdáleném Linköpingu, kde mu lékaři diagnostikovali zlomeninu ruky. "Bere léky proti bolesti a čeká na operaci, napsal Niklas Ahlm, šéf rozhodčích Östergötland Hockey Association, v textové zprávě pro Expressen.

Gillberg, jenž za svůj zákrok nebyl vyloučen, se po utkání hájil, že šlo o nehodu. „Rád hraju fyzicky. Chtěl jsem zastavit hráče soupeře, jenže se mi do cesty postavil rozhodčí. Dostal ránu, i když to samozřejmě nebylo úmyslné,“ prohlásil Gillberg pro televizní stanici NT.

„Celou záležitost budeme řešit interně. Caspera se zeptáme, jak to bylo z jeho pohledu. Vidím ale, co vidí na videu i všichni ostatní, a nevypadá to dobře,“ uvedl sportovní ředitel Vita Hästen Jesper Samuelsson pro Expressen.

Zasáhl podle vás Casper Gillberg rozhodčího úmyslně?
ano
97,6 %
ne
2,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1927 čtenářů.

Gillbergovým počínáním se však v pondělí začala zabývat disciplinární komise soutěže. Konečný verdikt zatím nevynesla, do vyřešení případu ale Gillbergovi zastavila činnost.

„Pro hokej je to velmi smutné. Nebudu předjímat žádná rozhodnutí, uvidíme, co vypoví nahlášený hráč. Nejpozději ve čtvrtek rozhodneme,“ řekl předseda disciplinární komise regionu Jih Torbjörn Holm Holm.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán