Hlavní obsah

Do fronty na Heinze se postavil i Portsmouth

PORTSMOUTH

Fotbalový útočník Marek Heinz nastoupil na mistrovství Evropy v základní sestavě jen jednou proti Německu, v dalších utkáních střídal. Přesto vsítil dva góly a na stole mu proto přistává jedna nabídka za druhou. Po klubech z Rakouska a Portugalska se o tahouna ostravského Baníku zajímají i anglické celky. Vedle Evertonu je to nově i Portsmouth.

Článek

Heinz na šampionátu zaujal zejména parádním trestným kopem v utkání s Německem. Míč nádherně zakroutil do horního růžku Kahnovy svatyně a zahájil českou obrátku. Svěřenci trenéra Brücknera nakonec poslední utkání ve skupině vyhráli 2:1.

Pro Portsmouth ale mohou být překážkou finance. Heinzova cena se na fotbalovém trhu vyhoupla přes 80 miliónů korun, přitom do Baníku přišel loni v létě z Hamburku zadarmo. "Ano, to je problém. Je to pro nás hodně peněz," poznamenal pro britskou televizi ITV manažer klubu Harry Redknapp.

Přesto by rád forvarda, který by měl vytvořit úderné duo s Yakubu Ayegbenim, ulovil. "Odvádí vynikající výkony. Má skvělou levačku a devatenácti góly pomohl svému klubu k ligovému titulu," nastínil Redknapp důvody. "Sice ještě nehrál v těch nejlepších evropských soutěžích, ale evidentně je na to připraven. Proto není důvod, proč by nemohl v Anglii hrát," dodal.

V Portsmouthu by se Heinz potkal s krajanem Patrikem Bergerem. Část sezóny tam působil i další bývalý reprezentant Pavel Srníček.

Reklama