Hlavní obsah

Dojemné loučení. Plašil po posledním zápase v Bordeaux opouštěl trávník v slzách

Bordeaux/Praha

Neuvěřitelně emotivní rozloučení připravili fanoušci Bordeaux českému záložníkovi Jaroslavu Plašilovi. Francouzský tým odehrál v sobotu proti Remeši (0:1) poslední utkání probíhající sezony na domácím stadionu. Sedmatřicetiletý odchovanec Hradce Králové, který už v klubu po sezoně nebude pokračovat, nastoupil do zápasu v základní sestavě a s kapitánskou páskou. Po závěrečném hvizdu fanoušci dlouhé minuty vyvolávali jméno českého hráče, jenž v klubu hraje od léta 2009 s výjimkou ročního hostování v Catanii (2013/14).

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Plašil na trávníku při svém posledním utkání v dresu Bordeaux.

Článek

„Je prakticky jistota, že v Bordeaux už pokračovat nebudu. Nikdo z nových majitelů klubu se mnou o prodloužení smlouvy či spolupráci v jakékoliv jiné roli nejednal," uvedl nedávno v rozhovoru pro Sport.cz Plašil, který je se 103 reprezentačními zápasy na čtvrté příčce historických statistik.

V probíhající sezoně Plašil nastoupil do 22 zápasů nejvyšší francouzské soutěže, šestkrát byl na hřišti při duelech kvalifikace Evropské ligy, v níž následně odehrál další tři zápasy. Dva starty si připsal v Ligovém poháru, jeden ve Francouzském poháru.

Když přišel do Bordeaux v průběhu jara trenér Paulo Sousa, prostor pro Plašila byl stále menší. „Postupně docházelo k přebudovávání mužstva. Příležitost dostávali mladí, trenér chystal tým na další sezonu, která odstartuje novou éru klubu. Bylo logické, že jsem nehrál. V sedmatřiceti už nejsem perspektivní," pronesl smířlivě Plašil.

Při sobotním duelu s Remeší i přes těsnou prohru fanoušci dlouhé minuty bouřlivým potleskem a skandováním jména českého záložníka dali jasně najevo, jak si služeb borce pocházejícího z Opočna váží. Plašil krátce k divákům i promluvil. Jen těžko zadržoval při loučení slzy.

Při angažmá v Bordeaux slavil zisk dvou velkých trofejí. Nejprve v sezoně 2009/10 triumf ve francouzském Superpoháru, o tři roky později pak triumf ve Francouzském poháru. S českým národním týmem hrál na čtyřech mistrovství Evropy, jednom mistrovství světa. Definitivní tečku za působením v Bordeaux udělá v pátek při závěrečném kole na hřišti Caen.

Reklama

Související témata: