Hlavní obsah

Eriksen chce po srdečním kolapsu na EURO hrát v Kataru. Ve hře je i Premier League

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáctého června loňského roku se podruhé narodil. Dánský fotbalista Christian Eriksen se po srdeční zástavě, kterou utrpěl během úvodního zápasu s Finskem na evropském šampionátu, hodlá vrátit k profesionálnímu fotbalu a neklade si žádné malé cíle. Vyhlíží totiž mistrovství světa v Kataru. Tento měsíc se také chce vrátit k plnohodnotnému tréninku s nějakým z evropských klubů. Zájem o něj prý jeví například Tottenham.

Dánský fotbalista Christian Eriksen na návštěve tréninkového centra Interu Milán. Zdroj: www.inter.it

Článek

Eriksen zkolaboval na konci první půle během zápasu Dánska s Finskem (0:1) na EURO. Celý fotbalový svět se spojil a modlil se, aby byl fotbalista v pořádku. „Nečekal jsem, že mi lidé budou posílat květiny, protože jsem pět minut umíral," řekl Eriksen v rozhovoru pro dánskou televizi DR.

Devětadvacetiletý záložník od té doby žije s voperovaným srdečním defibrilátorem, kvůli kterému nemůže dál hrát v italské lize. Inter Milán s ním v polovině prosince minulého roku rozvázal smlouvu. Tím se mu otevřela možnost najít si angažmá v jiné lize.

Po lékařských prohlídkách, které v minulém měsíci absolvoval mu totiž bylo umožněno vrátit se k profesionálnímu fotbalu. Eriksen doposud individuálně trénoval ve švýcarském klubu Chiasso a nyní netrpělivě vyhlíží první skupinový trénink, zřejmě již pod novým zaměstnavatelem.

„Pro Christiana se to vyvíjí opravdu dobře," řekl jeho agent Martin Schoots. „Ale byl bych raději, kdyby o tom Christian mluvil sám, a to udělá velmi brzy," dodal. O Eriksena prý mají zájem Spurs, za které odehrál necelých sedm sezon. Nyní je trénuje Antonio Conte, se kterým se Eriksen radoval v sezoně 2020/21 z titulu v italské lize s Interem.

Dánský záložník v rozhovoru také vyslovil jedno velké přání. „Mým cílem je světový šampionát v Kataru. Chci hrát," neskrývá své ambice. „Jsem si jistý, že se můžu vrátit," říká odhodlaně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články