Hlavní obsah

Exsparťan Kweuke zuřil! Přes trenérův zákaz zahrál penaltu, místo oslav mu pak nadával

Ankara

Dvěma góly v samém závěru zcela otočil vývoj ligového duelu na půdě Genclerbirligi a zařídil svému týmu tři body. Přesto fotbalista tureckého Rizesporu Léonard Kweuke za hrdinu po skončení zápasu nebyl! Místo radosti a oslav výhry má u svého zaměstnavatele naopak průšvih. Na vině je pokutový kop, který v 87. minutě úspěšně proměnil. Kouč mužstva Hikmet Karaman si jej totiž za exekutora vůbec nepřál.

Kweuke po proměněné penaltě málem napadl vlastního kouče

 
Článek

Běžela už 87. minuta a domácí tým Genclerbirligi držel nad soupeřem těsné vedení 2:1. Jenže pak zahrál v šestnáctce rukou rumunský obránce Latovlevici a rozhodčí ukázal nekompromisně na značku pokutového kopu. Na něj byl předem určený hráč, Kweuke to však nebyl. Přesto si osmadvacetiletý útočník vzal míč, což kouče Karamana pořádně rozpálilo. Za pomoci střídajícího Sercana Kayi se ho marně pokoušel z provedení kopu stáhnout. Kamerunce nepřesvědčil ani nigerijský stoper Godfrey Oboabona. Tvrdohlavý Kweuke všechny odehnal a poté penaltu s přehledem zužitkoval. Z gólových oslav však nic nebylo!

Kweuke po vstřelení branky začal směrem k vlastní lavičce gestikulovat a na adresu Karamana vypustil několik peprných výrazů. Naštvaný byl tolik, že si to chtěl s trenérem dokonce vyříkat zblízka. Kweuke byl hodně rozčilený, hrozilo i napadení, spoluhráč a českým fanouškům dobře známý Ludovic Sylvestre ho však na trávníku udržel.

V nastavení zařídil týmu tři body

Kweukeho tento vypjatý moment nezlomil, naopak ještě více nabudil! V druhé minutě nastavení totiž svým druhým zásahem v utkání dokonal obrat v zápase. Hráči Rizesporu tak zvítězili 3:2 a připsali si premiérové vítězství v novém ročníku Superligy.

Kweuke byl ale po utkání smutný. Za své chování se sice omluvil, vedení klubu však incident bude ještě interně řešit.

Kweukeho mají v živé paměti příznivci Sparty. Urostlý forvard se stal na Letné kanonýrem, svými fyzickými a silovými parametry převyšoval českou konkurenci. V lize má bilanci 74 zápasů/31 gólů. V květnu 2013 se ale nechvalně proslavil, když po ostrém faulu přivodil mladoboleslavskému obránci Radku Dosoudilovi zlomeninu holenní kosti a od disciplinární komise dostal nejvyšší trest v historii tuzemských profesionálních soutěží (12 zápasů nepodmíněně). V létě téhož roku pak přestoupil právě do Rizesporu.

Reklama

Související témata: