Hlavní obsah

Finsko smutní. Zemřel bývalý populární trenér národního týmu Heliskoski

Helsinky/Praha

Finský fotbal se zahalil do smutku. Bývalý trenér národního týmu Jyrki Heliskoski zemřel, bylo mu 75 let. Heliskoski byl legendou finského fotbalu, třikrát dokázal jako kouč vyhrát ligu s HJK Helsinky, byl členem Síně slávy, třikrát byl i mistrem házenkářské ligy. O smutné zprávě v úterý informoval Finský fotbalový svaz.

Foto: Sport.cz

Bývalý trenér národního týmu a HJK Helsinki Jyrki Heliskoski zemřel.

Článek

Podle místních médií Heliskoski zemřel po dlouhé nemoci. Populární kouč byl legendou finského fotbalu. Jako trenér HJK Helsinky třikrát zvedl nad hlavu pohár pro mistra ligy.

Jeho kariéra byla spjata i s národním týmem. Jako hlavní kouč v několika zápasech vedl áčko Finů, několik let působil u výběrů mládežnických kategorií. V roce 2003 vedl finskou sedmnáctku na mistrovství světa.

„Jeho trenérské schopnosti a dovednosti byly velmi ceněné. V 90. letech vytvořil pevný základ pro současné koučování ve Finsku. Málokdo se v jeho přítomnosti nudil. Zůstalo po něm spoustu zábavných historek a nespočet zajímavých příběhů," píše se v prohlášení Finského fotbalového svazu.

Heliskoski v roce 2009 vstoupil do finské fotbalové Síně slávy. Mimo fotbal se věnoval i házené. Třikrát se během své kariéry v roli trenéra stal mistrem místní házenkářské soutěže.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: