Hlavní obsah

Fotbalista Slavie ve Švédsku vyprovokoval skandál. Bránili ho členové kriminálního gangu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkendový šlágr švédské fotbalové ligy poznamenal incident, který vyprovokoval obránce Häckenu Aiham Ousou, jenž je stále kmenovým hráčem Slavie, z níž na severu Evropy hostuje. Obránce si za svoji provokaci vykoledoval červenou kartu, která mu ukončila sezonu. Teď se s odstupem k incidentu sám vyjádřil.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Häckenu Aiham Ousou (druhý zprava) v potyčce během utkání s Malmö.

Článek

Häcken v taháku předposledního kola porazil Malmö 4:2, čímž si pojistil třetí příčku. Zápas nedohrál Ousou, jenž byl kvůli zranění a už s inkasovanou žlutou kartou v 72. minutě za stavu 3:1 střídán.

Rodák z Mölndalu si při odchodu ze hřiště neodpustil provokaci směrem k hostujícím fanouškům, jejichž směrem ironicky zatleskal. Následně se dostal i do potyčky s hráči Malmö, kteří se za postranní čarou rozcvičovali.

Ousou za to následně vyfasoval druhou žlutou a poté i červenou kartu. Na jeho obranu vyběhlo z tribuny na hrací plochu osm fanoušků. Pět z nich už bylo identifikováno, klub jim zakázal vstup na stadion a byli předáni policii.

Zmínění příznivci vyběhli ze sektoru, v němž většinou sedí agenti, kluboví hosté či lidé blízcí hráčům. Podle televize SVT minimálně jednomu z vyběhnuvších hříšníků dal vstupenku právě Ousou.

„Měl jsem situaci zvládnout lépe, ale v tak velkém zápase máte spoustu emocí. A já se rozhodl jít aplaudovat (hostujícím) fanouškům. Když se na to podívám zpětně, je to samozřejmě hloupost. A nejhorší je, že jsem vyfasoval druhou žlutou kartu a dostal tak svůj tým do složité situace. Takže jsem sám ze sebe zklamaný,“ vracel se s odstupem k incidentu v rozhovoru pro Göteborgs Posten.

Od akce fanoušků, kteří mu přišli na pomoc, se ale distancoval. „Můžu mít zodpovědnost jen za to, co jsem udělal já sám. Já jsem provokoval fanoušky. A není dobré, že lidé vběhli na hřiště,“ uvedl.

V rozhovoru pro zmíněný list připustil, že jednomu z výtržníků zařídil lístek na zápas, zároveň ale tvrdil, že hříšníky nezná.

Deník Expresen zjistil, že minimálně dva z pěti identifikovaných fanoušků jsou navázáni na kriminální gang v západním Göteborgu. Třetí pak byl loni zadržen po střelbě Mölndalu. Muž byl tehdy policií lapen přímo u auta, které si vypůjčil a které bylo použito při ozbrojeném útoku. V kapse měl také zásobníky s náboji, které byly na místě střelby použity.

Ousou kvůli červené kartě nebude moct nastoupit do posledního ligového kola a sezona tudíž pro něj skončila. Na konci roku mu v Häckenu skončí hostování a měl by se vrátit do Slavie.

Reklama