Hlavní obsah

Fotbalisté Nice za trest odehrají příští zápas bez diváků

Nice

Sobotní zápas francouzské fotbalové ligy mezi Nice a Bordeaux se odehraje zcela bez diváků jako důsledek skandálního průběhu předchozího domácího utkání týmu OGC. Uzavření stadionu je ale prozatím pouze preventivní opatření, vedení soutěže se bude okolnostmi nedělního duelu mezi Nice a Marseille nadále zabývat. Případ chce uzavřít do 8. září, poté oznámí definitivní verdikt. Prozatímní zákaz činnosti už dostal kondiční trenér Marseille Pablo Fernandez.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Divočina v Nice. Utkání francouzské fotbalové ligy Nice - Marseille se kvůli diváckým nepokojům nedohrálo. Do akce musela policie.

Článek

Nedělní utkání 3. ligového kola bylo předčasně ukončeno v 75. minutě po vpádu domácích diváků na trávník. Situace se zvrtla poté, co hostujícího Dmitriho Payeta, chystajícího se zahrát rohový kop, trefila lahev vhozená z domácího sektoru.

Naštvaný hráč ji hodil zpět do hlediště, na což desítky příznivců Nice zareagovaly vběhnutím na hřiště. Do následné potyčky se zapojili pořadatelé a oba týmy. Zápas pak byl předčasně ukončen, protože v něm hosté odmítli pokračovat.

Bez ohledu na výsledek disciplinárního řízení už vedení prefektury Alpes-Maritimes oznámilo, že klubu z Nice nařídí uzavření jižní tribuny na čtyři domácí zápasy.

Reklama

Související témata: