Hlavní obsah

Fotbaloví příznivci protestovali proti omezením, fandili v nákupním centru

Stockholm/Praha

Rádi by se už vrátili na tribuny, vadí jim, že bary a obchody mají přednost. Fanoušci švédského fotbalového klubu AIK Stockholm protestovali proti vládním nařízením, které umožňují návštěvu stadionu pouze velmi omezenému počtu diváků. Svůj nesouhlas s restrikcemi příznivci vyjádřili v jednom z nákupních center švédského hlavního města. Jak to na místě vypadalo, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci ve Švédsku protestovali proti vládním opatřením.Video: sntv

 
Článek

Vlajky, transparenty, chorály a bubny. Protestující fanoušci celku AIK Stockholm chtěli v nákupním středisku poukázat na absurditu vládních nařízení. Obsadili proto balkony obchodního centra a dávali o sobě hlasitě vědět.

Zatímco obchody, služby, bary a nákupní centra jsou totiž ve Švédsku nyní bez větších omezení, na domácí zápas AIK proti klubu IF Elfsborg se podle platných pravidel dostalo na tribuny pouhých osm diváků. A to se příznivcům nelíbí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Gnaget Invasion Stockholm (@gnagetinvasion)

Fotbaloví fanoušci mají zastání i mezi švédskou fotbalovou generalitou. Generální sekretář organizace Švédských profesionálních fotbalových lig Mats Enqvist současná nařízení v boji proti pandemii koronaviru rovněž nechápe. I on poukazuje především na to, že fotbal se hraje pod širým nebem a riziko přenosu nemoci je tam oproti uzavřeným prostorům nižší.

„Máme pocit, že na nás není nahlíženo tak, jak bychom si zasloužili. Pro úřady je jednodušší hledat možnosti k otevření pro nákupní centra a bary. Opravdu tomu nerozumím," nechal se slyšet Enqvist.

Reklama

Související témata: