Hlavní obsah

Gólman Niemi vyvázl z těžkého pádu s pohmožděním krku

LONDÝN

Finský gólman Fulhamu Antti Niemi vyvázl jen s pohmožděninami z nepříjemného pádu z výšky na hlavu v pondělním novoročním ligovém duelu proti Watfordu. Po zle vyhlížející nehodě se v nemocnici ukázalo, že se nejedná o vážný úraz a brankář s pohmožděným krkem nemusel strávit v nemocnici ani celou noc.

Foto: londonhearts.com

Finský fotbalový brankář Antti Niemi

Článek

Nějaký čas se ale Niemi bude léčit a příležitost místo něj by měl nyní dostávat český náhradník Jan Laštůvka. Podle BBC se vrací z hostování v Leedsu Tony Warner.

Čtyřiatřicetiletý Niemi spadl přímo na hlavu po hlavičkovém souboji na hranici pokutového území, když nestihl v krkolomné pozici ztlumit náraz na zem rukama. Po několikaminutovém ošetření byl odnesen ze hřiště na nosítkách a převezen do nemocnice, kde vyšetření vyloučilo vážnější zranění. "Nedošlo k poškození míchy ani páteře," uvedla nemocnice v prohlášení s tím, že hráče ještě čekají v týdnu další vyšetření. Přibližná délka rekonvalescence zatím nebyla určena.

"Měli jsme o něj strach, upadl strašně nešikovně a vypadalo to moc ošklivě," uvedl trenér Chris Coleman, kterého ale Niemi už při komunikaci s lékařem na hřišti trochu uklidnil tvrzením, že má cit ve všech částech těla. "Takže by měl být v pořádku, ale nevíme, jak dlouho bude mimo. Teď je ale nejdůležitější, aby se dal do kupy," řekl kouč.

K nehodě došlo v deváté minutě druhého poločasu, zápas dochytal Laštůvka a podílel se na bezbrankové remíze. Jiného gólmana klub dosud neměl, vedle Warnera jsou na hostování Mark Crossley v Sheffieldu a Ricardo Batista ve Wycombu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.