Hlavní obsah

Holenda dvěma góly zařídil další výhru Machačkaly

PRAHA

Český fotbalista Jan Holenda výrazně pomohl dvěma góly Machačkale k vítězství na hřišti Novosibirsku 4:2. Nováček ruské nejvyšší soutěže se tak díky druhému vítězství za sebou vyhoupl do horní poloviny tabulky. Bývalý Sparťan se premiérově trefil už při minulé výhře nad Vladikavkazem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jan Holenda - ilustrační foto.

Článek

Dagestánský nováček se ujal vedení v Novosibirsku po dvaceti minutách zásluhou Corajeva, ve 35. minutě zvýšil hlavou Holenda a brzy po přestávce český kanonýr přidal opět přesnou hlavičkou další gól. Domácí sice bleskově snížili na 2:3, jejich nápor ale otupila červená karta pro Aravina. Konečnou podobu výsledku dal v závěrečných sekundách znovu Corajev.

Gólu se naopak nedočkal Tomáš Necid, který po náročném programu posledních týdnů tentokrát chyběl v základní sestavě CSKA Moskva a sledoval tak, jak jeho spoluhráči přehrávají Vladivkavkaz. Do hry zasáhl až čtvrt hodiny před koncem, kdy na ukazateli skóre již svítilo konečných 3:1 pro CSKA, za který se trefili Guilherme, Krasič a Dzagojev z penalty. Na Necidově kontě tak stále zůstává jediný přesný zásah.

Ruská fotbalová liga - 5. kolo:
Novosibirsk - Machačkala 2:4 (za hosty dva góly Holenda), Petrohrad - Lokomotiv Moskva 1:0, Vladikavkaz - CSKA Moskva 1:3, Rostov na Donu - Perm 2:1.
16:30 Rostov na Donu - Perm.

Reklama

Související témata: