Hlavní obsah

Hrubé urážky a útoky na Neymara! Vypadni z klubu, zuřili fanoušci

V Paříži začíná být pořádně horko. Minimálně Brazilci Neymarovi. A nejen kvůli tomu, že je léto. Naštvaní fanoušci dali hvězdě PSG pořádně najevo, že už ji v klubu nechtějí. Během zápasu prvního kola Ligue 1 létaly na adresu Brazilce hodně ostrá slova. Diváky vytočilo, že se Kanárek celé léto snaží z klubu zmizet. „Vypadni z klubu, ty zku...synu!" slyšel Neymar, jenž údajně kvůli poraněnému kotníku nebyl ani na lavičce náhradníků.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Hvězdy fotbalového PSG Kylian Mbappé a Neymar na tréninku.

Článek

Mistrovský PSG přejel v úvodním kole Nimes 3:0. To se všeobecně čekalo, proto bylo větším tématem pro média chování fanoušků směrem k trucující a nejspíš zraněné hvězdě Neymarovi. Ten se celé léto snaží dostat se z klubu, nejspíš i za cenu naštvání vedení PSG, aby se jej prostě chtělo zbavit. Jenže žádný odchod se zatím nekoná, jediné, čeho Brazilec dosáhl je to, že naštval tvrdé jádro klubu.

„Neymare vypadni," stálo na transparentech během nedělního utkání s Nimes. „Zmiz z klubu, zku...syne," nešetřili fandové urážkami na adresu hvězdy, která ale v posledních měsících řeší spíš než fotbalové úspěchy jen skandály. "Jsi ten nejodpornější hráč v historii PSG," všimly si kamery i dalšího útoku příznivců na fotbalistu.

Brazilec si vysnil návrat do Barcelony, jenže klub z Camp Nou v neděli oficiálně vyhlásil, že nákup posily není na programu dne. A tak je prý na seznamu zájemců o služby hvězdy Real Madrid. Jenže si musí pořádně zvážit, zda suma 188 milionů liber, kterou PSG chce, opravdu stojí za problémového hráče.

I bez Neymara si tým PSG připsal pohodovou výhru. Po utkání ale novináře zajímalo, jak na celou věci hráči i trenér Thomas Tuchel pohlížejí. „Nemám žádné zprávy o tom, jak to s ním bude," uvedl kouč pro francouzskou televizní show Canal Football Club.

„Pokud bychom ztratili takového hráče, jakým Neymar je, bylo by to těžké. Umí rozhodovat zápasy. Takže pokud kolem něj nejsou žádné nové zprávy, tak jsou to možná dobré zprávy, protože neodešel," pokračoval Tuchel. Z jeho slov jasně vyplynulo, že by o služby Brazilce nerad přišel. „Musíme si teď každopádně poradit i bez něj. Snažím se ho přesvědčit, aby zůstal. Ale je to především mezi ním a klubem," dodal.

Kanonýr Mbappe si v rozhovoru pro Canal Plus nechtěl vymýšlet a přiznal, že neví, jak to ohledně Neymara bude dál. „Nebudu lhát. Všichni teprve uvidíme, co se stane. Pokud odejde, pochopitelně se náš tým změní," prohlásil mnohoznačně. „My se musíme soustředit na svoje výkony, na hřišti ze sebe dostat to nejlepší."

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Trénink fotbalistů PSG - Neymar, Edinson Cavani a Thiago Silva v akci.

Když dostal přímou otázku na to, zda chce, aby Neymar v klubu zůstal, přímé odpovědi se vyhnul. „Už jsem mu to řekl. Jestli s ním chcete mluvit, dám vám jeho číslo!"

Reklama

Související témata: