Hlavní obsah

Jak předejít bitkám fotbalových hooligans na tribunách? Zaměstnejte matky svých fanoušků

Recife

V brazilském fotbalovém klubu Sport Recife přišli se zajímavým nápadem. Matky svých příznivců zaměstnaly na sobotní duel brazilské ligy jako organizátorky. „Chtěli jsme předejít případným střetům v hledišti. Nikdo přece nebude bít svoji mámu,“ konstatoval Aricio Fortes z PR agentury Ogilvy, z jejichž hlav nápad vzešel.

Foto: Sport.cz

'Matky pořadatelky' se v Brazílii chystaly na zápas.

Článek

O víkendu se v Brazílii hrálo poslední kolo a případné disciplinární prohřešky za řádění fanoušků by se přenesly do dalšího ročníku. A tak si v klubu Sport Recife řekli, že přijdou s něčím, co nikdo před tím nezkusil.

Zaměstnali třicet matek svých příznivců, udělili krátké instrukce, dali oranžové vesty s nápisem 'Seguranca Mae', čili 'matky pořadatelky' a poslali je do domácího sektoru. Během zápasu se Sao Paulem o jejich přítomnosti několikrát informovala velkoplošná obrazovka.

„Chtěli jsme předejít případným střetům v hledišti. Nikdo přece nebude bít matku, zvláště pak tu svou," řekl Aricio Fortes z PR agentury Ogilvy.

Záměr s matkami v hledišti nebyl náhodný. Fanoušci Sao Paula patří mezi nejproblémovější v lize. Strašákem pro pořadatelé je stále rok a čtvrt stará bitka příznivců Sao Paula s policií v duelu proti Corinthians, při které bylo zraněno několik desítek policistů. Přesná čísla police neuvedla.

Víkendové střetnutí ale vyšlo na jedničku. Podle oficiálních stránek Recife nedošlo k žádným incidentům ani bitkám.

Utkání skončilo výhrou domácích 1:0, kdy jedinou trefu zaznamenal už ve čtvrté minutě brazilský útočník Joelinton.

Měl by se stejný nápad 'matek pořadatelek' uskutečnit i v Česku?
Ano
50,1 %
Ne
49,9 %
Celkem hlasovalo 1109 čtenářů.

Reklama

Související témata: