Hlavní obsah

Kadlec si po roce zahrál na hrotu a dal dva góly. Jsem útočník, vzkázal trenérovi

Herning

Už tři branky po třetím kole nejvyšší dánské fotbalové soutěže má na svém kontě český útočník Václav Kadlec. Čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy měl na jaře zdravotní potíže, talentovaný forvard ale znovu nabírá formu. Bojuje nejenom o základní sestavu, ale také o to, aby nastupoval na svém oblíbeném postu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec v dresu národního týmu.

Článek

Kadlec se prosadil hned v úvodním kole dánské Superligy, Midtjylland ale před domácím publikem jen remizoval v zápase proti Randers 2:2. Pak ale následovala výhra 4:0 na hřišti Nordsjaellandu, při níž se prosadil také druhý Čech v týmu Filip Novák.

V neděli pak Midtjylland zdolal 3:0 Silkeborg a na výhře měl největší podíl Kadlec, který se prosadil dvakrát na začátku druhé půle. „První gól byl snadný, jen jsem běžel za míčem a kopl ho do brány," vyprávěl bývalý sparťanský útočník po zápase. „To druhý gól, řekl bych, byl pěkný," dodal.

Dánský celek ve čtvrtek vstoupil do kvalifikace o postup do Evropské ligy. Výhru nad Videotonem jediným gólem zápasu zařídil Novák. „Hráli jsme před třemi dny, proto to byl (zápas se Silkeborgem) náročný duel," povídal Kadlec. „Ale řekl bych, že jsme hráli velmi dobře, výsledek 3:0 je dobrý."

Příště možná zase na hrotu

Poprvé od svého příchodu do skandinávského celku nastoupil jako hrotový útočník. „Hrál jsem v roli útočníka asi tak po roce a řekl bych, že tenhle post je můj nejlepší. A jsem rád za to, že jsem dvakrát skóroval," usmíval se Kadlec. „Jsem prostě útočník," poslal vzkaz trenérovi Jessu Thorupovi.

Dánský kouč ho zatím využíval spíše jako podhrotového hráče. Kadlec však touží po klasické roli vysunutého forvarda. „Máme tu Paula (Onuachua) a Martina (Pušiče), proto je těžké hrát vpředu," připomněl Kadlec spoluhráče z Nigérie a Rakouska. „Ale možná," odpověděl na dotaz, zda by do dalšího zápasu mohl jako typický útočník nastoupit.

Ve čtvrtek čeká Midtjylland odveta v třetím předkole EL proti maďarskému Videotonu, v neděli pak doma přivítá Bröndby Kodaň. Hned v následujícím kole se představí na hřišti zatím vedoucího FC Kodaň.

Reklama