Hlavní obsah

Kilmarnock nahlásil rasistický dopis adresovaný kouči Dyerovi

Kilmarnock

Trenér fotbalistů Kilmarnocku Alex Dyer se stal terčem rasistických urážek. Jediný kouč tmavé pleti v nejvyšší skotské lize dostal v pondělí na adresu klubu dopis plný nenávisti a vedení Kilmarnocku se proto obrátilo na policii. "Spolupracujeme se skotskou policií, abychom identifikovali jedince zapojené do tohoto nechutného činu a budeme proti nim postupovat, jak nejpřísněji to bude možné," uvedli zástupci Kilmarnocku v oficiálním prohlášení. "Rasismus v jakékoliv formě je nepřijatelný a musí být odsouzen," dodali.

Foto: Jane Barlow, ČTK/AP

Trenér fotbalistů Kilmarnocku Alex Dyer se stal terčem rasistických urážek.

Článek

Hráči a realizační tým Kilmarnocku se v této sezoně zapojili do boje proti rasismu a na znamení podpory hnutí Black Lives Matter před každým zápasem poklekají. V tom chtějí pokračovat i nadále.

Podporu pětapadesátiletému Dyerovi, jenž v létě v Kilmarnocku podepsal dvouletou smlouvu, vyjádřil i ministr spravedlnosti skotské vlády Humza Yousaf. "Vstupujeme do roku 2021 a fotbaloví trenéři tmavé pleti dostávají dopisy s rasistickými urážkami. Máme před sebou ještě dlouhou cestu, abychom se zbavili tohoto zla," napsal na twitteru.

Kilmarnock má za sebou sérii pěti porážek, po sobotní prohře 1:2 s Livingstonem mu ve dvanáctičlenné Premier League patří osmé místo.

Reklama