Hlavní obsah

Koller odmítl nabídku Dortmundu

DORTMUND (Německo)

Tato sezona bude pro fotbalového útočníka Jana Kollera v Borussii Dortmund poslední. Podle klubových stránek německého celku se vytáhlý reprezentant rozhodl odmítnout nabídku vestfálského klubu na prodloužení smlouvy, která mu skončí v červnu 2006.

Foto: ČTK/AP

Jan Koller v dresu Dortmundu

Článek

"Po srazu národního týmu to v klubu pravděpodobně oznámím," řekl deníku Blesk Koller, který se s českou reprezentací připravuje v Praze na kvalifikační zápasy o postup na MS. Borussia je po ekonomické i sportovní stránce v hluboké krizi a dvaatřicetiletý fotbalista ztrácí motivaci.

Po krachu v Intertotu s Olomoucí vypadl Dortmund také z Německého poháru s druholigovým Braunschweigem a v bundeslize má po třech kolech na kontě jen dva body. Koller nicméně věří v obrat k lepšímu. "Se skvělými fanoušky BVB chci ještě prožít jednu dobrou sezonu i úspěšný konec," citovala jej Borussia na své internetové stránce.

Konkrétní nabídky zatím nejsou

Kam jeho kroky za rok povedou, netuší, ale o návratu do Čech nepřemýšlí. První zájemci se údajně ohlásili z anglické ligy. "Žádné konkrétní nabídky zatím nemám, ale potřebuji novou motivaci. Nikdy neříkej nikdy, ale česká liga pro mě už asi nebude. Možná za tři roky..." uvedl Koller, který se vydal na první zahraniční angažmá v roce 1996 z pražské Sparty.

Do Borussie přišel před čtyřmi lety z Anderlechtu Brusel, v bundeslize za šestinásobného německého mistra odehrál přes 130 zápasů a blíží se šesté desítce nastřílených branek. Klub mu nabídl prodloužení smlouvy o rok či dva a roční plat přes dva miliony eur (více než 60 milionů korun), což by ale podle informací deníku Sport bylo o dvacet milionů korun méně, než bere dosud.

"Je nám líto, že Jan Koller naši nabídku nepřijal, jeho rozhodnutí ale musíme akceptovat," konstatoval smířlivě sportovní ředitel Dortmundu Michael Zorc.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.