Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Dar z nebes znovu zaúřadoval, kmenový sparťan se připojil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Usadil se v reprezentaci a prožívá vydařený podzim. Na nové adrese v Twente Enschede se mu daří a pomohl svému týmu již na čtvrtou příčku nizozemské fotbalové ligy. Defenzivní záložník Michal Sadílek si teď připsal gólovou asistenci a v analytickém hodnocení si vysloužil známku 7,5, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník české fotbalové reprezentace Michal Sadílek během přípravného utkání s Ukrajinou.

Článek
Fotogalerie

Chtěla ho Sparta, pracovitý záložník se ovšem po sezoně v Liberci vrátil do nizozemské ligy. Michal Sadílek odešel z PSV Eindhoven na roční hostování do Twente. Součástí dohody je i opce na přestup.

„Možnost získat Sadílka byl dar z nebes," uvedl posilu sportovní ředitel Jan Streuer.

Twente opravdu nemusí litovat, odchovanec Slovácka se činí. O víkendu přispěl přihrávkou na druhý gól k vítězství 3:1 na hřišti posledního Zwolle.

Na ročním hostování s opcí je také obránce Matěj Hanousek. V létě prodloužil se Spartou smlouvu o další rok a pak se vydal do Wisly Krakov, kde se potkal s bývalým trenérem Plzně Adrianem Guľou. Rovněž Hanousek si připsal jednu asistenci při výhře 3:0 nad poslední Niecieczou. Wisla se posunula na 13. místo polské ligy.

Třetí příčka v hodnocení patří Pavlu Kadeřábkovi. Reprezentační obránce naskakuje do hry po zranění, bundesligový Hoffenheim s ním v sestavě zachránil v nastavení remízu 1:1 s Mönchengladbachem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články