Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Přiveze si reprezentační křídelník oslnivou formu i na sraz národního týmu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V této sezoně hraje opravdu parádně. Levonohý ofenzivní fotbalista Václav Černý, hájící barvy Twente Enschede v nizozemské nejvyšší soutěži, předvedl již podruhé v probíhajícím ročníku vůbec nejlepší výkon ze všech našinců, působících v zahraničí. Jeho mančaft sice v sedmém kole Eredivisie podlehl Heerenveenu 1:2, Černého aktivní výkon mu ale vysloužil známku 7,6 v analytickém hodnocení SofaScore. Stejně kvalitně se prezentoval i brankář Brém Jiří Pavlenka, v závěsu za touto dvojicí pak skončil útočník Patrik Schick z Leverkusenu.

Foto: Sport.cz

Český fotbalista Václav Černý v dresu nizozemského FC Twente Enschede

Článek
Fotogalerie

Bilance 0+0? Ta obvykle u křídel značí nepříliš výrazný výkon. 24letý Černý ale i přesto, že se na jediné vstřelené brance svého týmu přímo nepodílel, předvedl na hřišti Heerenveenu parádní představení. Na své typické pravé straně útočné trojice odehrál skoro celé utkání, střídal až v jeho samém závěru.

Jeho mančaft hned v počátku převzal otěže zápasu, již ve druhé minutě totiž otevřel skóre Virgil Misidjan. A zanedlouho mohl tentýž hráč právě díky českému šikulovi vedení svého týmu zdvojnásobit. Ve 20. minutě totiž Černý vybojoval míč na vlastní obranné polovině, u pravé postranní čáry si s elegancí sobě vlastní přehodil hned dvojici soupeřů a vyslal Misidjana do stoprocentní šance, ten si ale neseřídil mířidla a svůj obstřel poslal mimo tři tyče.

Heerenveenu se poté ještě během zbytku prvního dějství podařilo utkání otočit. Český reprezentant dřel, seč mu síly stačily, aby společně se spoluhráči osud utkání zvrátil, leč marně. Neujala se ale ani jedna z jeho nebezpečných střel po zasekávačce na prostředek a čtvrt hodiny před koncem utkání napálil Ricky van Wolfswinkel po jeho kolmici břevno.

„Hráči nechali na hřišti všechno, byla radost to sledovat. Mohli jsme dát tak tři až čtyři branky, dnes nám ale nepřála štěstěna," komentoval neefektivitu svého celku v zakončení kouč Twente Ron Jans.

Jeho mužstvo tak odešlo z utkání poraženo, Černý byl ale podle SofaScore vůbec nejlepším hráčem Twente v poli. To je bez debat příslibem pro národní tým, který čeká v sobotu domácí zápas Ligy národů proti silnému Portugalsku, vedenému Cristianem Ronaldem. Bude právě bývalý hráč Ajaxu Amsterdam pověstným faktorem X, díky němuž by Šilhavého družina mohla hvězdami napěchovaný tým ve Fortuna Aréně obrat o body?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.