Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Skvělé jubileum! Petrášek táhne jako kapitán tým za titulem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolik takových český fotbal má...? Nosí v zahraniční soutěži kapitánskou pásku a táhne tým za mistrovským titulem. Řeč je o obránci Tomáši Petráškovi, který svůj jubilejní 150. start za Raków Čenstochová ozdobil vítězným gólem a drží skromný klub na první příčce polské Ekstraklasy. Urostlý stoper si v analytickém hodnocení vysloužil výbornou známku 7,5, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Porazil i své kolegy z národního týmu Michala Sadílka z Twente, Matěje Vydru z Burnley či Patrika Schicka z Leverkusenu.

Foto: rakow.com/Jakub Ziemianin

Obránce Tomáš Petrášek rozhodl o vítězství Čenstochové 2:1 nad posledním Lecznem.

Článek
Fotogalerie

Říkají mu Peti a v Čenstochové, kde působí od roku 2016, je nesmírně populární. Když už měl sehrát 150. oficiální zápas v barvách Rakówa, tak se vší parádou! Právě Tomáš Petrášek si počíhal u zadní tyče, díky svému důrazu protlačil balon do sítě a rozhodl svým druhým gólem v sezoně polské ligy o vítězství Čenstochové 2:1 nad posledním Lecznem.

Čenstochové má tři kola před koncem v čele tabulky stejně bodů jako Lech Poznaň a bojuje o premiérový titul. Před rokem skončil Raków poprvé v historii druhý za Legií Varšava.

V Polsku si teď kladou otázku, kde jsou vůbec hranice skromného týmu...

„Moc pěkná otázka. Nevím, jak na ni odpovědět, protože nevím, kde jsou naše hranice a kde každý z nás má své vlastní. Myslím, že hranice jsou tam, kde existuje víra, a existuje také cesta," přemítá téměř dva metry vysoký obr v rozhovoru pro klubový web.

Skromný lídr polské ligy hraje na stadionku s kapacitou 5500 diváků, který se zdaleka nemůže rovnat stánkům vystavěným pro EURO dospělých i U21...

„Moc bych si přál, aby Raków jednou hrál doma na parádním stadionu, ale toho se asi nikdy nedočkám, protože čas strašně rychle utíká," usmívá se Petrášek, který řídí mužstvo na hřišti i vítězný pokřik v kabině.

„Jsme vděční za zázemí, které máme, ale není tajemstvím, že ve srovnání s jinými arénami je škoda, že takové město má takový stadion. Můžeme jen závidět ostatním klubům, se kterými v Ekstraklase soutěžíme. Trávník je ovšem perfektně připravený. Je to prostě fotbal, takže hrajeme, trénujeme a tvrdě pracujeme, abychom uspěli," líčí český reprezentant poměry v klubu senzačního polského lídra.

Petrášek vstřelil za Raków 33 branek, na hřišti v jeho barvách strávil 12 575 minut.

Reklama

Související témata: