Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Střelecký debut, a hned tuplovaný! Český kanonýr oslavovaným hrdinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Titulky k sestřihům utkání hlásají, že byl hrdinou zápasu. Bývalý jablonecký útočník Martin Doležal se poprvé od lednového odchodu do Lubinu gólově prosadil v polské fotbalové lize. V utkání s Plockem skóroval dokonce dvakrát a Zaglebie zvítězilo 3:1. V analytickém hodnocení si vysloužil parádní známku 8,3, díky níž byl nejlepším českým legionářem víkendu. Jen o desetinku horšího ocenění dosáhl Martin Frýdek ve Švýcarsku, třetí je Stefan Simič z chorvatské ligy.

Foto: zaglebie.com

Martin Doležal z Lubinu slaví jednu ze dvou svých tref v utkání s Plockem.

Článek
Fotogalerie

Vstřelil dvě branky, takže žádný div, že měl nejvyšší InStat Index z celého týmu.

Jedenatřicetiletý Martin Doležal poprvé od přestupu nastoupil v základní sestavě a byl strůjcem obratu poté, co domácí v 11. minutě inkasovali jako první. Za dvacet minut člen širšího kádru reprezentace vyrovnal střelou z dorážky bezprostředně před brankářem a po hodině hry strhl vedení na stranu Lubinu po dalším pasu ze strany, ale hlavou.

Doležal patří k hráčům, díky jejichž prodeji jablonecký boss Miroslav Pelta v zimě řešil tíživou situaci klubu.

Foto: zaglebie.com

Martin Doležal (vlevo) z Lubinu slaví jednu ze dvou svých tref v utkání s Plockem.

Sám útočník změnu přivítal. „Šlo asi o poslední možnost vyzkoušet si zahraniční angažmá. Je mi 31 let a v takovém věku se už nikam moc do zahraničí neodchází. Samozřejmě jsem tedy rád, že Lubin o mě projevil zájem a jednání nebyla až tak dlouhá. Uzavřela se během čtrnácti dnů. Získám nové poznatky a zkušenosti. Půjde o novou výzvu. Jsem zvědavý, jak to bude," vylíčil těsně po přestupu pro Sport.cz.

Teď se Doležal vydatně přičinil, že jeho nový tým ukončil sérii čtyř porážek a posílil naděje na záchranu v polské lize. Ke vstupu do Klubu ligových kanonýrů chybí zkušenému útočníkovi už jen 12 gólů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.