Hlavní obsah

LEGIONÁŘI POD LUPOU: Žolík Darida a kapitán Brabec zářili před prázdnými tribunami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vladimír Darida na lavičce? Fanoušci řeckého Arisu Soluň na složení týmu v posledním ligovém duelu na hřišti Panetolikosu nevěřícně zírali. Značně obměněná sestava, vedená stálicí Jakubem Brabcem v roli kapitána, ale soupeře smetla v poměru 4:0. Oběma krajánkům se navíc nadmíru dařilo, přičemž Darida se díky známce 7,5 podle portálu SofaScore stal vůbec nejlépe hodnoceným legionářem uplynulého víkendu.

Foto: Profimedia.cz

Vladimír Darida v akci

Článek

Bývalý kapitán české fotbalové reprezentace, jenž kariéru v národním týmu ukončil po posledním mistrovství Evropy, přitom v základní jedenáctce chybí zřídkakdy. Za šestnáct duelů, které v probíhajícím ligovém ročníku odehrál, se tak stalo teprve podruhé. S nezvyklou rolí, které se dočkal hlavně kvůli nadcházející odvetě osmifinále poháru proti AEK Athény (17. ledna), se ale popasoval náramně.

Do hry naskočil s úvodním hvizdem druhé půle, zapsal celkem 37 přesných přihrávek s úspěšností 93 %. Navrch asistoval u třetí branky, kdy jeho pohledné přenesení hry na levé křídlo proměnil v ještě hezčí trefu Kike Saverio, další střídající hráč.

Fotogalerie

Bohužel se tak stalo pouze před zraky televizních kamer, a nikoliv příznivců kopané. A to kvůli předchozím nepokojům na stadionech. Například prosincový zápas Volos–Olympiakos byl přerušen z toho důvodu, že sudímu bylo vyhrožováno smrtí. Rozhodčí v Řecku se poté rozhodli stávkovat a následující ligové kolo bylo odloženo. Od té doby mají fanoušci utrum.

„Je to návrat do covidových časů. Smutná záležitost,“ krčil rameny Darida v nedávném rozhovoru pro Sport.cz. „Hrajeme pro lidi, ale tohle opatření naprosto chápu. Doufám, že si lidé uvědomí, že tohle k fotbalu nepatří,“ dodal smířeně.

Jinak si ale Darida na prosluněném jihu Evropy nemá nač stěžovat. Po sedmi a půl letech v Hertě Berlín načíná druhý rok v Řecku, angažmá v Arisu zatím plní jeho očekávání do puntíku. „Radosti bylo více než zklamání. Můžete prohrát, ale když se druhý den probudíte, za oknem svítí sluníčko a chmury se rozplynou rychleji,“ těší Daridu, který v probíhající sezoně zatím dva góly vstřelil a u pěti asistoval.

Slušně produktivní středopolař může být poměrně spokojený i s výkony, respektive výsledky svého týmu. Aris je momentálně na páté příčce řecké ligy, tedy součástí top šestky, která bude pokračovat do nadstavbové skupiny o titul. Na sedmý Atromitos osm kol před koncem základní části disponuje sedmibodovým náskokem.

Reklama

Související témata: