Hlavní obsah

Lokvenc se v Salcburku uvedl čtyřmi góly

SALCBURK/PRAHA

Už více než týden má v Salcburku 'odkroucený' fotbalový reprezentant Vratislav Lokvenc a vytáhlý kanonýr už absolvoval i zápasovou premiéru. A ta se mu povedla znamenitě: v sobotním utkání proti účastníkovi regionální soutěže z Elixhausenu nastřílel čtyři branky a přispěl k drtivému vítězství Salcburku 16:0.

Foto: archiv

Vratislav Lokvenc

Článek

"Ale tohle bych vůbec nepřeceňoval," upozornil Lokvenc s úsměvem. "Byl to spíš jen takový pouťák, šli jsme do toho z plné přípravy. Prostě klasický zápas letní přípravy. Důležitější utkání teprve přijdou," vyhlížel Lokvenc blížící se start rakouské ligy.

Zatímco první přípravný zápas podle něj nestál příliš za řeč, s podmínkami v novém působišti je to jiné. "Je to tady vážně perfektní. Zrovna jsme na soustředění, nedávno jsme měli třeba zdravotní testy, ale takhle dobře to snad nefungovalo ani v bundeslize," pochvaloval si v rozhovoru s ČTK Lokvenc, který do rakouského klubu přestoupil před třemi týdny z německé Bochumi.

Milióny mají přinést úspěchy

Jednatřicetiletý hráč se nechal zlákat vysokými salcburskými ambicemi. Rakouský miliardář Dietrich Mateschitz, majitel známé firmy Red Bull, do klubu v létě napumpoval milióny, přivedl patnáct nových hráčů včetně posil zvučných jmen Lokvence, Thomase Linkeho, Alexandra Zicklera či dalšího Čecha Patrika Ježka. Teď očekává, že se tým stane neomezeným vládcem na rakouské fotbalové scéně.

"Máme vlastně úplně nový mančaft, ale parta je tady výborná. Teď jen doufám, že to ukážeme i během sezóny v lize. Chceme rozhodně bojovat o špici," prohlásil Lokvenc, který se s týmem připravuje od minulého úterý.

Už si vyhlédl bydlení

Salcburk do soutěže vstoupí už za dva týdny. Teď se tým vedený koučem Kurtem Jarou, který se s Lokvencem seznámil během společného působení v Kaiserslauternu, uchýlil na soustředění do nedalekého Elixhausenu.

"Makáme hodně na síle, občas se jdeme někam proběhnout, ale nejsou to žádná muka. Sezóna v Rakousku končila nedávno, takže kluci kondičku během dovolené neztratili. A nový ročník začíná co nevidět," uvedl Lokvenc, jenž si kvůli reprezentačním povinnostem mohl vychutnávat o týden delší dovolenou než jeho spoluhráči.

"Teď už dost pracujeme i s míčem, děláme i taktické věci," nastínil momentální tréninkovou náplň rodák z Náchoda, který si už s rodinou v rodišti slavného skladatele Wolfganga Amadea Mozarta stačil vyhlédnout i nové bydlení. "Vypadá to na rodinný domek. Bude to šest minut od stadionu, což je ideální," těšil se někdejší hráč Hradce Králové a pražské Sparty.

Se spoluhráči na formuli 1

Salcburk ve středu hraje další přípravné utkání proti Hajduku Split, úřadujícímu chorvatskému mistrovi. V pátek Lokvenc a spol. na chvíli vydechnou: šéf klubu Mateschitz, který je zároveň i majitelem stáje formule 1 Red Bull, pozval mužstvo do francouzského Magny Cours, kde je na programu další díl seriálu mistrovství světa.

"Jsem na to docela zvědavý, formule jsem na vlastní oči ještě neviděl. Tak to snad tentokrát bude lepší než naposledy v Americe," narážel Lokvenc na minulý podnik MS, do kterého vyrazilo po známých problémech s pneumatikami pouhých šest závodních vozů.

Reklama

Související témata: