Hlavní obsah

Messi a Dele Alli do PSG? Všichni skvělí hráči jsou vítáni, říká kouč Pochettino

Paříž/Praha

Argentinský kouč Mauricio Pochettino o víkendu oficiálně převzal vedení nad lavičkou PSG. Bývalý trenér Tottenhamu v úterý předstoupil před novináře na tiskovou konferenci před ligovým duele se St. Etienne. Dotazy směřovaly nejen na srovnání francouzského a anglického klubu, ale také na to, jestli by si osmačtyřicetiletý stratég dokázal ve svém kádru představit hvězdu Barcelony Lionela Messiho, či jestli bude usilovat o svého oblíbence z angažmá u Kohoutů Dele Alliho.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Argentinský kouč Mauricio Pochettino nahradil na lavičce PSG Němce Thomase Tuchela. Archivní foto

Článek

„Každý klub je jiný a je velmi těžké je mezi sebou porovnávat," nechtěl se Pochettino pouštět do komparace PSG a Tottenhamu. „Nebylo by to objektivní, protože dříve jsem byl tam (Tottenham) a dnes jsem na 100 % tady," dodal.

„Nechci tu dnes mluvit o možných posilách, ale o tom, jak bude probíhat moje adaptace v PSG a také o zítřejším zápase," odmítal argentinský kouč otázky ohledně svých vysněných posil.

„V budoucnu určitě bude čas se o tom ještě pobavit. A všichni skvělí hráči jsou v PSG vítáni," dodal při dotazech na Messiho a Dele Alliho, kteří jsou s možnými přestupy do PSG spojováni.

„Až se Neymar vrátí, pomůžeme mu, aby předváděl svou nejlepší hru. Budeme se s hráči bavit, abychom vytvořili systém, ve kterém budou všichni platní," nastínil cestu, kterou se Pochettino chce vydat při hledání optimálního rozestavení.

Obdobně se Pochettino vyjádřil i o další útočné superhvězdě Pařížanů. „Velcí hráči jako Mbappe můžou hrát na více pozicích. Najdeme pro něj optimální místo na hřišti, abychom z něj dostali to nejlepší," dodal argentinský stratég.

PSG nastoupí k zápasu 18. kola Ligue 1 ve středu od 21:00 na hřišti St. Etienne. Těsně před polovinou soutěže patří obhájcům trofeje třetí příčka ligy se ztrátou jednoho bodu na druhé Lille a vedoucí Lyon.

Reklama

Související témata: