Hlavní obsah

Mistr Evropy do 21 let Jeffrén jde z Barcelony do Sportingu

BARCELONA

Španělský mistr Evropy do 21 Jeffrén Suárez má z Barcelony namířeno do Sportingu Lisabon. Katalánský velkoklub na svém webu uvedl, že třiadvacetiletý ofenzivní hráč dostal povolení opustit tým během přípravného turné ve Spojených státech amerických, aby si mohl vyjednat kontrakt v Portugalsku.

Článek

"Jeffrén nám v minulých třech sezónách hodně pomohl. Ale vzhledem k jeho věku pro něj bude lepší, když bude hrát víc," řekl v Miami trenér Barcelony Pep Guardiola na adresu hráče, kterého v uplynulé sezóně nasadil do 13 soutěžních zápasů. Svým jediným gólem Jeffrén přispěl k potupení odvěkého rivala Realu Madrid v listopadovém Clásiku, v němž uzavřel skóre na 5:0.

Venezuelský rodák Jeffrén má za sebou úspěšné působení ve španělských mládežnických reprezentacích. V roce 2006 se stal mistrem Evropy do 19 let a stejný úspěch zopakoval letos v červnu, kdy triumfoval s jednadvacítkou. Blýskl se coby střídající hráč v semifinále proti Bělorusku, kdy v prodloužení přihrál na druhý gól a sám vstřelil třetí na konečných 3:1.

Související témata: