Hlavní obsah

Musíme se hodně zlepšit, řekl Pochettino po debutu v PSG

Trenér Mauricio Pochettino byl po středeční premiéře na lavičce fotbalistů Paris St. Germain zklamaný, protože jeho svěřenci v utkání 18. kola francouzské ligy jen remizovali 1:1 na hřišti St. Etienne. Podle argentinského kouče se obhájci mistrovského titulu musí hodně zlepšit.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Kouč PSG Mauricio Pochettino během zápasu se St. Etienne.

Článek

"Jsem pochopitelně trochu zklamaný, protože jsme PSG, takže musíme vyhrávat. Takový výsledek jsme nechtěli, ale St. Etienne si remízu určitě zasloužilo," řekl v televizním rozhovoru Pochettino.

Pařížský tým oficiálně převzal teprve v sobotu po odvolaném Němci Thomasi Tuchelovi. "Měli jsme jenom tři dny na přípravu, což je málo. Je hodně věcí, na kterých je třeba pracovat, musíme se hodně zlepšit," uvedl bývalý trenér Tottenhamu.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Kouč Mauricio Pochettino během své zápasové premiéry v roli kouče PSG.

St. Etienne poslal do vedení v 19. minutě Romain Hamouma, už za tři minuty vyrovnal Moise Kean. Favorizovaní hosté bez zraněného útočníka Neymara pak sice dominovali v držení míče, ale příliš velkých šancí si nevytvořili.

"Ukázali jsme si na tréninku různé varianty a mám radost, že je hráči zkoušeli v zápase. Jsem spokojený se snahou a přístupem. Tohle bylo dobré, ale musíme se zlepšit v dalších věcech, jako například v práci s míčem," řekl Pochettino, jehož mužstvo je v tabulce druhé s tříbodovou ztrátou na vedoucí Lyon.

Podle kapitána Marquinhose může chvíli trvat, než si Pařížané zvyknou na jiný herní styl a požadavky Pochettina. "Věděli jsme, že proti St. Etienne se špatně hraje, protože zahušťují střed hřiště. Snažili jsme se tvořit hru a být aktivní. Je to pro nás začátek nové kapitoly. Musíme pokračovat v práci, adaptovat se na nový systém kouče a rychle se zlepšit," prohlásil brazilský obránce.

Reklama

Související témata: