Hlavní obsah

Necid je náš, hlásí Turci. V Bursasporu si zahraje se Sivokem

Istanbul

Reprezentační útočník Tomáš Necid bude hrát za Bursaspor. Turecký klub se podle svého webu dohodl s pětadvacetiletým fotbalistou na čtyřleté smlouvě. Do Bursasporu v létě zamířil i další hráč národního týmu obránce Tomáš Sivok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Necid (vlevo) a Tomáš Sivok na srazu české fotbalové reprezentace před utkáním kvalifikace ME 2016 s Islandem.

Článek

Zatímco exsparťan Tomáš Sivok je v Turecku jako doma, exslávista Tomáš Necid zatím poznal tři jiné destinace - Rusko, Řecko a Nizozemsko.

Necida provází v Turecku jeho agent Jiří Müller a zatím nechce předbíhat. "Během středy se ještě nechceme k přestupu vyjadřovat. Tomáš musí nejprve ve čtvrtek projít zdravotní prohlídkou, takže až po ní," sdělil Müller pro Sport.cz.

Necid kvůli vážnému zranění vypadl ze sestavy CSKA Moskva, v nizozemském Zwolle však úspěšně oživil svou kariéru a vrátil se i do reprezentace.

Již během zimy měl řadu nabídek, padala dokonce jména Juventusu Turín, Dortmundu nebo Ajaxu Amsterdam. V létě se o něj zajímaly kluby z Rakouska, Nizozemska či Belgie, zvítězila však lukrativní nabídka z Turecka, kde Necidovi pomůže kolega z národního týmu Sivok.

Klub z města Bursa má velké ambice a buduje tým, který si chce troufat i na elitní istanbulské kluby. Jeho střelcem má být Necid, jenž se při zranění Davida Lafaty představil v základní sestavě české reprezentace v jejím posledním kvalifikačním duelu na Islandu.

Reklama

Související témata: