Hlavní obsah

Neymar v přípravě v Gdaňsku debutoval v dresu Barcelony, favorit jen remizoval

Gdaňsk

Brazilský útočník Neymar si připsal premiérový start za Barcelonu. Jednadvacetiletý útočník zasáhl jako střídající hráč do posledních dvanácti minut přípravného utkání s Lechií Gdaňsk, ale překvapivou remízu 2:2 se mu odvrátit nepodařilo.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Brazilec Neymar, letní posila Barcelony, v souboji Maciejem Kostrzewou (vlevo) z Lechie Gdaňsk

Článek

Na lavičce Katalánců chyběl nový kouč Gerardo Martino, který před duelem upřednostnil práci s ostatními hráči ve Španělsku, takže tým vedl asistent Jordi Roura. Jeho hráči prohrávali od 15. minuty, kdy se trefil po rohu Bieniuk, ale již za deset minut srovnal Sergi Roberto.

Osmý celek posledního ročníku polské ligy získal pět minut po pauze náskok zpět díky trefě z úhlu Grzelczaka, ale vzápětí srovnal Lionel Messi. Brazilská hvězda se dostala na trávník v 78. minutě, ale nevyzkoušela si očekávanou spolupráci s Messim, protože Argentinec opustil trávník tři minuty předtím. Neymar vybojoval několik přímých kopů, ale do gólové šance se nedostal.

Barcelona přestup Neymara dotáhla na začátku června a za hráče zaplatila 57 miliónů eur (asi 1,5 miliardy korun), což něj udělalo nejdražší posilu v historii klubu. Předchozí maximum patřilo Zlatanu Ibrahimovicovi, který v roce 2009 přišel z Interu Milán za 45 miliónů eur a do Itálie za něj navíc putoval Kamerunec Samuel Eto'o.

Reklama

Související témata: