Hlavní obsah

Plná opičích skřeků a horší než izraelská! Bývalý sparťan Mandjeck zkritizoval českou ligu

Praha

Na roky ve Spartě nevzpomíná v dobrém. Fotbalový záložník Georges Mandjeck svými výkony v tuzemské lize fanoušky nikterak neoslnil. Dvaatřicetiletý Kamerunec, kterého si na Letnou kdysi přivedl italský kouč Stramaccioni, odešel letos v létě, když s ním Sparta smlouvu už neprodloužila. Mandjeck teď hraje za Waasland-Beveren belgickou Jupiler League. V úterý večer se ke svému předchozímu angažmá vyjádřil prostřednictvím Twitteru. Česká liga je dle jeho slov horší než izraelská a plná rasistických pokřiků.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Georges Mandjeck v dresu Sparty - archivní foto

Článek

Mandjeck se do kritiky českého ligového fotbalu pustil v souvislosti s úterním utkáním Ligy mistrů v Paříži, kde se zápas mezi PSG a Basaksehirem nedohrál kvůli údajným rasistickým urážkám ze strany rumunského sudího Sebastiana Coltesca.

„UEFA by měla prověřit také českou ligu, kde jsou na tribunách pravidelně slyšet opičí skřeky," vzkázal prostřednictvím Twitteru Mandjeck fotbalové unii a označil u toho oficiální účet Ligy mistrů.

„V každém případě je belgický šampionát tisíckrát lepší než ten váš a já se cítím dobře," napsal vzápětí přímo fanouškům, kteří s jeho hodnocením v komentářích nesouhlasili.

Nakonec si Mandjeck neodpustil ještě jedno rýpnutí a napsal, že česká liga je dokonce méně kvalitní než izraelská. Svědčí o tom podle něj výsledek utkání 1. kola Evropské ligy mezi Beer Ševou a Slavií na půdě izraelského celku, které sešívaní prohráli 1:3.

Mandjeck do Sparty přišel v roce 2017 z francouzského FC Mety. Za letenský klub nastoupil celkem k 31 zápasům, v nichž nevsítil branku. Během svého angažmá ve Spartě hostoval ve Francii a v izraelském týmu Maccabi Haifa.

Letos v létě odešel do Waasland-Beverenu jako volný hráč. V průběžně patnáctém celku belgické ligy zatím stihl odehrát sedm utkání.

Reklama

Související témata: