Hlavní obsah

Polský záložník Blaszczykowski ukončil v 37 letech kariéru

Polský fotbalista Jakub Blaszczykowski ukončil v 37 letech kariéru. Někdejší reprezentační kapitán, jenž má v národním týmu na kontě druhý nejvyšší počet startů po Robertu Lewandowském, a dlouholetý záložník Borussie Dortmund své rozhodnutí oznámil na sociálních sítích. Další sezonu už nenačne.

Foto: Profimedia.cz

Polský fotbalista Jakub Blaszczykowski při nedávné reprezentační rozlučce v zápase s Německem.

Článek

"Každá cesta jednou končí. Děkuju za ohromnou podporu, které se mi na každém kroku dostalo. Stálo za to hrát a obětovat se pro vás," poděkoval na instagramu fanouškům.

S reprezentační kariérou se Blaszczykowski rozloučil v červnu v přípravném zápase s Německem a svou bilanci uzavřel na 109 startech. Před začátkem nové sezony se rozhodl skončit úplně. Oficiální rozlučku absolvuje 5. srpna před prvním domácím zápasem Wisly Krakov v sezoně.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Právě ve Wisle sbíral první úspěchy a s klubem vyhrál v roce 2005 polskou ligu, než zamířil do Dortmundu. V jeho dresu odehrál v letech 2007 až 2016 v bundeslize takřka 200 zápasů, pomohl Borussii ke dvěma ligovým titulům, třem výhrám v Superpoháru a do finále Ligy mistrů. V závěru angažmá rok hostoval ve Fiorentině, po návratu do Německa zamířil na tři roky do Wolfsburgu. V roce 2019 se vrátil do Wisly. Momentálně druholigový klub spoluvlastní.

Reklama

Související témata: