Hlavní obsah

Při zemětřesení v Turecku zahynul i sportovní ředitel fotbalistů Hataysporu

Po fotbalistovi Christianu Atsuovi byl po zemětřesení v Turecku nalezen mrtev i sportovní ředitel Hataysporu Taner Savut. Osmačtyřicetiletý někdejší hráč byl pohřešován od 6. února. Záchranáři dnes podle agentury Reuters objevili Savutovo tělo nedaleko místa, kde byl minulý týden po téměř dvou týdnech objeven Atsu. Někdejší záložník Chelsea, Newcastlu a ghanské reprezentace zemřel v 31 letech.

Foto: Profimedia.cz

Trosky domu, pod nimiž při zemětřesení v Turecku zahynul fotbalista Hataysporu Christian Atsu a sportovní ředitel klubu Taner Savut.

Článek

"Cítíme hluboký zármutek nad ztrátou našeho sportovního ředitele Tanera Savuta. Nezapomeneme na tebe, učiteli Tanere. Odpočívej v nebi. Navždy budeš v našich srdcích," uvedl Hatayspor na Twitteru. Lítost nad Savutovým úmrtím vyjádřil i turecký fotbalový svaz nebo istanbulské celky Galatasaray a Fenerbahce.

Zemětřesení, které 6. února zasáhlo jihovýchod Turecka a severozápad Sýrie pondělí, má už přes 48.000 obětí. Turecká liga byla po katastrofě přerušena. Rozběhnout se má o tomto víkendu, avšak bez účasti Hataysporu a Gaziantepu, oba kluby se ze soutěže odhlásily. V Gaziantepu působí obránce Matěj Hanousek. Devětadvacetiletý Čech v pondělním rozhovoru s ČTK ale uvedl, že jedná o ukončení smlouvy.

Reklama

Související témata: