Hlavní obsah

Řecká vláda v reakci na smrt fanouška zavřela do léta stovky fanklubů

V reakci na nedávnou smrt fotbalového fanouška v Řecku zastavila tamní vláda činnost sportovních fanklubů v zemi. Zákaz má platnost minimálně pět měsíců do konce července, země také v boji proti chuligánům připravuje nový zákon, který zavede rozsáhlejší opatření a zpřísní tresty za násilí na stadionech. V celkem 575 fanklubech po celé zemi provedla řecká policie v minulých třech týdnech razie, natrvalo jich 67 zavřela a také zatkla 17 osob, oznámil ministr pro veřejný pořádek Takis Theodorikakos na pondělní tiskové konferenci.

Foto: @alexandros_M, Twitter

Řecký fotbal se rázně pustil do boje s fotbalovými chuligány. (ilustrační foto)

Článek

Násilná smrt devatenáctiletého fanouška Arisu Soluň otřásla na začátku měsíce Řeckem. O život přišel 1. února poté, co byl s dalšími dvěma mladíky napaden před stadionem klubu. Na trojici zaútočila skupinka ze dvou automobilů, které projížděly kolem. Jednoho z mladíků muži pobodali tak, že vykrvácel. Další dva zranění byli převezeni s bodnými ranami do nemocnice. Podle svědků útočníci, kterými byli podle všeho fanoušci konkurenčního soluňského klubu PAOK, hlasitě uráželi Aris. V souvislosti s útokem bylo zatčeno deset osob.

"Chuligánství je globální metla, která je zodpovědná za smrt desítek lidí. Nastal čas, abychom tuto Lernskou hydru násilí a chuligánství zabili," uvedl Theodorikakos.

Reklama

Související témata: